לצ'ו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לצ'ו
Lecsó
לצ'ו

לצ'והונגרית: Lecsó, בצ׳כית וסלובקית Lečo, בפולנית Leczo ובגרמנית Letscho) או לֶצ'וֹ-הַק הוא תבשיל ירקות מהקלאסיקה ההונגרית, שדומה מאוד בהרכב ובצורת ההכנה לשקשוקה הצפון אפריקאית. ההבדל הבולט הוא שבמתכון הבסיסי אין ביצה. בגרסת הלצ'ו הכוללת ביצה, הביצה מקופלת (מקושקשת) פנימה בשונה משקשוקה, בה הביצה מתבשלת בשלמותה (עין). עוד תבשיל דומה הוא ל-Peperonata מהמטבח האיטלקי.

המתכון הבסיסי של לצ'ו מכיל בצל, עגבניות בשלות, פלפלים ירוקים בהירים (ולעיתים גם אדומים או צהובים), מלח ופפריקה, יש המוסיפים שום, או אזוב תרבותי. באזורים מסוימים בהונגריה מוסיפים ללצ'ו קותלי חזיר מטוגנים בשמן.

לעיתים מגישים את הלצ'ו על בסיס של אורז (Rizses lecsó), עם בצקניות (נוֹקֶדְלֶי), או אפילו לבדו, אבל בהונגריה הלצ'ו הוא לפעמים המנה העיקרית, כאשר לעיתים מוסיפים לו יין ונקניקיה הונגרית (Lecsókolbász).

באוסטריה הלצ'ו מוגש כתוספת לנקניקיות או בשר צלוי על הגריל.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לצ'ו בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

לצ'ו39651827Q370637