לילט (משקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
![]() | |
סוג | אפריטיף |
---|---|
מוצא |
![]() |
מועד הכנה ראשוני | סוף המאה ה-19 |
צבע | זהוב / אדום |
לילט - (באנגלית: Lillet) אפריטיף איכותי המיוצר בצרפת. לילט מכיל 85% תערובות של יין בורדו ו 15% ליקרי פירות הדר. לילט מיושן בחביות עץ אלון. בעוד שייצור הלילט החל בסוף המאה ה-19, המתכון הנוכחי נוצר רק בשנת 1986. בשנת 1872 האחים פול וריימונד לילט שהיו יצרני וסוחרי יינות וכהילים ייסדו את המזקקה שלהם בפודנסאק שבדרום בורדו בצרפת.
טעמים
לילט מגיע בשני טעמים:
- לילט בלאנק
- לילט רוז'
צורת הגשה
מכיוון שאפריטיף זה הוא על בסיס יין יש להגיש אותו צונן, בין 6-8°C מעלות צלזיוס. בצרפת מגישים אותו עם קרח ופלח לימון, תפוז או ליים.
קישורים חיצוניים
- האתר הרשמי של מזקקת לילט
סרטון המתאר את הזכייה של לילט רוז' באתגר המשקאות האולטימטיבי בשנת 2011 באתר יוטיוב, סרטון באתר יוטיוב
הדרכת קוקטיילים עם שימוש בלילט באתר יוטיוב, סרטון באתר יוטיוב
לילט_(משקה)23273080Q1644339