נאות דוד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
החלק הדרומי של המבנה ובחזיתו נראית מזרקת המוריסטן
הישיבה
בית הכנסת "עת לחננה"

"נאות דוד" הוא כינויו של אגף יהודי השוכן בבניין בצדו המערבי של המוריסטן (רח' סנט הלנה) שברובע הנוצרי בעיר העתיקה, סמוך למסגד עומר. במבנה התגוררו בשנת 2013 עשר משפחות יהודיות, ופועלים בו ישיבה ובית כנסת.

היסטוריה

כמו יתר המוריסטן, המבנה בבעלות הפטריארכיה היוונית-אורתודוקסית, שהחכירה אותו לגורמים שונים, ובין היתר שכנה בקומתו השנייה אכסניית סנט ג'ון. בשנות השמונים של המאה ה-20 הייתה החזקה בנכס בידיו של הארמני מרדוריס מטוסיאן, שמכר אותה ב-1989 לעמותת עטרת כהנים. במסגרת העסקה שולמו על ידי העמותה ובמימון משרד השיכון שבראשו עמד אריאל שרון, 3,600,000 ש"ח[1]. ב-11 אפריל 1990 נכנסו למקום יהודים[2], שקראו לו נאות דוד. הפטריארכיה היוונית-אורתודוקסית של ירושלים טענה שהמבנה בבעלותה ולא בבעלות המוכר, ובמקום התנהלו מהומות והפגנות[3]. הפטריארכיה פנתה לבית המשפט[4]. ובג"ץ פסק בתחילת מאי 1990 שיישארו במקום 20 יהודים עד לבירור נושא הבעלות בדיון בבית המשפט העליון[5]. בסופו של ההליך, לאחר שנים, אישר בית המשפט העליון את החכירה.

באולמות הצדדיים באזור הכניסה לאכסניה הוקמו ישיבת "לנתיבות ישראל" ובית הכנסת "עת לחננה" על שם אלחנן אתאלי[6], תלמיד ישיבת עטרת כהנים שנרצח בפיגוע דקירה בעיר העתיקה.

כיום (2019) גרות במתחם 10 משפחות יהודיות.

ישיבת "לנתיבות ישראל"

ישיבת ״לנתיבות ישראל״ (מכונה גם בשם ״חומות״ במלעיל) היא ישיבה גבוהה ציונית, שהוקמה בשנת תש"ס (2000) בראשותו של הרב ישעיהו דורון. לימים התאחדה הישיבה עם ישיבת "חומות ירושלים" בראשות הרב מוטי נחמני, שבהמשך עבר לעמוד בראש כולל בוני ירושלים שייסד.

בישיבה לומדים כ-60 תלמידים, מתוכם כ-25 אברכים.

הישיבה נחשבת לאחת מישיבות הקו והולכת בדרכו של הרב צבי טאו אשר קובע את מקום תפילתו בה. הישיבה שמה דגש על לימוד בעיון של הגמרא לצד לימודי אמונה מעמיקים. בין המלמדים בישיבה לאורך השנים נמנים: הרב אלי בזק, הרב אשר ברקו, הרב יוסי כהן, הרב צבי לבנברג, הרב נתנאל אנקרי, הרב נחמיה טאו, הרב משה ברי והרב יהונתן גואלמן. הישיבה קשורה לישיבת הר שלום במצפה אשתמוע ומספר מרבניה מלמדים בה בקביעות.

באלול תשפ"ב הרב נחמיה טאו הקים את ישיבת עוז וחדווה ועומד בראשותה יחד עם הרב דביר שחר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נאות דוד בוויקישיתוף

הערות שוליים




הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

נאות דוד37743964Q6641746