יום הזיכרון והפעולה על אלימות נגד נשים
יום הזיכרון והפעולה על אלימות נגד נשים (בצרפתית: Journée Nationale de Commémoration et d'Action Contre la Violence à l'Égard des Femmes) המכונה לעיתים "יום הסרט הלבן" (בצרפתית: Jour du Ruban Blanc), הוא יום הנצחה בקנדה שמצוין מדי שנה ב-6 בדצמבר, שהוא יום השנה לטבח אקול פוליטכניק שאירע ב-1989, בו רצח הסטודנט החמוש מרק לפין ארבע עשרה נשים ופצע עשר אחרות בעיר בשם "הלחימה בפמיניזם"[1]. מועד ההנצחה נקבע על ידי הפרלמנט של קנדה שנתיים לאחר מכן, ב-1991. החקיקה הוצעה גם בית הנבחרים של קנדה כהצעת חוק פרטית על ידי דון בלאק (אנ'), חברת הפרלמנט של מטעם מחוז הבחירה "ניו ווסטמינסטר-ברנבי". הצעתה של בלואק זכתה לתמיכה של כל המפלגות.
דגלי קנדה על כל הבניינים הפדרליים כולל הדגלים במגדל השלום (אנ') שבגבעת הפרלמנט (אנ') מורדים לחצי התורן, הקנדים מוזמנים לשמור על דקת דומייה ב־6 בדצמבר וללבוש סרט לבן (או סרט סגול המסמל גם את מכלול התופעה של אלימות במשפחה) כמחויבות לצמצם ולהפסיק את האלימות נגד נשים.
בתגובה לאירוע, קנדים רבים עבדו קשה להקים אנדרטאות בכל רחבי קנדה כדי להבטיח שתהיה מספר מודעות שתמנע מקרה נוסף מסוג זה, זה נועד לאלץ את החברה להכיר באיזו תדירות אלימות מתרחשת כלפי נשים, ולהעריך את חייהן של הנשים שנהרגו בטבח[2].
הערות שוליים
יום הזיכרון והפעולה על אלימות נגד נשים34618808Q3187073