טורנדו רוסיני
מראה
טוּרְנֶדוֹ רוֹסִינִי (בצרפתית: Tournedos Rossini) הוא מתכון מהמטבח הצרפתי, הכולל אומצת פילה בקר, פרוסת כבד אווז, פרוסה של פטריית כמהין שחורה בתוספת רוטב חום. הבשר מטוגן במחבת בחמאה ומוגש על טוסט, כאשר מעליו מונח כבד האווז ועליו פרוסת הפטריה. הרוטב עשוי להיות בורדולז, פטריות או רוטב מדירה.
מקורו של מאכל זה לא ידוע. לפי גרסה אחת המאכל הוכן על ידי השף הצרפתי אוגוסט אסקופייה עבור המלחין ג'ואקינו רוסיני. לפי גרסה אחרת, היה זה רוסיני עצמו שהמציא את המאכל. יחודה של המנה הוא השימוש בשלושה חומרי גלם מהיקרים ביותר המזוהים עם המטבח הצרפתי.

קישורים חיצוניים
- מתכון של השף ניר צוק
- מתכון באתר "טעמים"
- יוגב ירוס, טורנדו רוסיני: מנה מושחתת באמת, באתר ynet, 10 בפברואר 2010
טורנדו רוסיני41711811Q2303610
