לדלג לתוכן

טורנדו רוסיני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
טורנדו רוסיני
טורנדו רוסיני מוגש לצד כבד אווז ועליו רוטב כמהין.
טורנדו רוסיני מוגש לצד כבד אווז ועליו רוטב כמהין.

טוּרְנֶדוֹ רוֹסִינִיצרפתית: Tournedos Rossini) הוא מתכון מהמטבח הצרפתי, הכולל אומצת פילה בקר, פרוסת כבד אווז, פרוסה של פטריית כמהין שחורה בתוספת רוטב חום. הבשר מטוגן במחבת בחמאה ומוגש על טוסט, כאשר מעליו מונח כבד האווז ועליו פרוסת הפטריה. הרוטב עשוי להיות בורדולז, פטריות או רוטב מדירה.

מקורו של מאכל זה לא ידוע. לפי גרסה אחת המאכל הוכן על ידי השף הצרפתי אוגוסט אסקופייה עבור המלחין ג'ואקינו רוסיני. לפי גרסה אחרת, היה זה רוסיני עצמו שהמציא את המאכל. יחודה של המנה הוא השימוש בשלושה חומרי גלם מהיקרים ביותר המזוהים עם המטבח הצרפתי.

טורנדו רוסיני

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טורנדו רוסיני בוויקישיתוף

טורנדו רוסיני41711811Q2303610