לדלג לתוכן

טונדה קבב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
טונדה קבב
Tunde Kabab
מאכלים
מטבח הודי ופקיסטני
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים בשר טחון, יוגורט ותבלינים

טונדה קבבאודיה: ଟୁଣ୍ଡେ କବାବ, בהינדי: टुंडे कबाब; באנגלית: Tunde Kabab) היא קציצה מתובלת העשויה מבשר טחון ונחשבת לנפוצה במטבח ההודי אודישני[1].

הקציצה מוכרת גם כקבב גלוטי (Galouti Kebab) והיא מורכבת מבשר תאו טחון, כ-160 תבלינים, יוגורט, זנגביל, שום כתוש, חומץ, זעפרן, מי ורדים וסוכר[2].

טונדה קבב מוזכר לראשונה בשנת 1905 בעיר לאקנאו[3].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

טונדה קבב32133493Q7852883