לדלג לתוכן

חמאן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
חמאן
ખમણ
מאכלים
סוג חטיף
מטבח הודי
אזור מוצא גוג'ראט
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים עדשה תרבותית

חמאןגוג'ראטית: ढोकला; באנגלית: Khaman) הוא חטיף הודי העשוי מקמח חומוס מותסס ומטוגן ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1].

החטיף עשוי מקמח חומוס, מים ויוגורט המותססים למשך לילה שלם ולהם מוסיפים סוכר, אבקת אפייה, כורכום, מלח, חרדל, פלפל צ'ילי, זנגביל, מערבבים, חותכים לקוביות, מעבירים לאידוי ומטגנים[2][3].

החמאן נחשב לחטיף המוגש לרוב כארוחת בוקר או כמנה ראשונה ומוגש לצד צ'אטני מנגו או קוקוס ומקושט עם גרגירי רימון[4].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חמאן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. What Is the Difference Between Khaman And Dhokhla?, NDTV Food (באנגלית)
  2. Dassana Amit, Khaman Dhokla Recipe (Spongy Khaman), Dassana's Veg Recipes, ‏2024-06-09 (באנגלית אמריקאית)
  3. Manali Singh, Khaman Dhokla Recipe, Cook With Manali, ‏2023-02-21 (באנגלית אמריקאית)
  4. swasthi, Khaman Dhokla Recipe (Soft & Fluffy), Swasthi's Recipes, ‏2021-01-30 (באנגלית אמריקאית)

חמאן39273716Q6399898