חימום קולי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

חימום קולי הוא חימום שמטרתו להכין לפעילות של דיבור או זמרה, ומבוצע בעיקר על ידי זמרים, שחקנים, שדרני רדיו וספורט וכדומה. לחימום קולי השפעה סובייקטיבית,[1] אולם השפעותיו הפיזיולוגיות עלומות ולא ברור אם הוא מצמצם את הסיכון לפציעה.

חימום קולי כולל מהלכים מוזיקליים המבוצעים באמצעות הקול, דוגמת גליסנדו, ארפג'ו, ווקאליזה, סולמות כרומטיים, מסה די ווקה (אנ') ועוד. בנוסף, נהוג למתוח את שרירי הראש, הצוואר והכתפיים ולבצע תרגילי נשימה.[2]

ישנו חוסר בהירות מחקרית בנוגע להשפעותיו של החימום הקולי.[3] חימום השרירים בבית הקול השולטים בשפתות הקול מייצר השפעה זהה לחימום כל שריר אחר,[1] אולם ההשפעות הפיזיולוגיות על מיתרי הקול והאקוסטיות אינן ברורות והמחקר אודותיהן דל.

לקריאה נוספת

  • Rochelle L. Milbrath; Nancy Pearl Solomon (2003). "Do Vocal Warm-Up Exercises Alleviate Vocal Fatigue?" (PDF). ournal of Speech, Language, and Hearing Research Journal of Speech, Language, and Hearing Research. pp. 422–436.
  • Allison Kimberly Gish (2010). "Vocal warm-up practices and perceptions in vocalists: a pilot survey".
  • Ninni Elliot; Johan Sundberg; Patricia Gramming (1995). "What Happens During Vocal Warm-Up?" (PDF). Journal of Voice. pp. 37–44.
  • Rima A. DeFatta; Robert T. Sataloff (2012). "The Value of Vocal Warm-up and Cool-down Exercises: Questions and Controversies" (PDF). Journal of Singing. pp. 173–175.

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מוזיקה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

חימום קולי33626184Q7939203