לדלג לתוכן

חומצה מאלית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
מבנה כימי של חומצה מאלית

חומצה מאלית היא חומצה אורגנית שנוסחתה: HO2CCH2CHOHCO2H (ובקיצור: C4H6O5).

חומצה מאלית היא חומצה דיקרבוקסילית המצויה בעיקר בפירות בלתי בשלים, לרבות תפוחים וענבי יין, ואחראית לחמיצותם. החומצה בודדה לראשונה ממיץ תפוחים בשנת 1785 על ידי קרל וילהלם שלה. בשנת 1787 הציע אנטואן לבואזיה לכנות את החומצה acide malique בעקבות המילה הלטינית mālum שמשמעה "תפוח".

כיום משמשת החומצה, בין היתר, כחומר מווסת חומציות בתעשיית המזון, וסימונה E296.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חומצה מאלית בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא כימיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
חומצה מאלית21212528