ואכטבטליון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גדוד המשמר של משרד ההגנה הפדרלי
Wachbataillon beim Bundesministerium der Verteidigung
חיילי הוואכטבטליון בברלין, 2015
חיילי הוואכטבטליון בברלין, 2015
חיילי הוואכטבטליון בברלין, 2015
פרטים
מדינה גרמניהגרמניה גרמניה
שיוך בונדסוור בונדסוור
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות 15 בפברואר 1957 – הווה (68 שנים)
נתוני היחידה
כוח אדם כ-1,000
פיקוד
דרגת המפקד אוברסט-לויטננט (בונדסוור) אוברסט-לויטננט

גדוד המשמר של משרד ההגנה הפדרליגרמנית: Wachbataillon beim Bundesministerium der Verteidigung או בקיצור WachBtl BMVg) הידוע יותר בכינוי ואכטבטליון - גדוד המשמר, הוא גדוד מיוחד בבונדסוור אשר תפקידו לשמש כמשמר כבוד עבור מנהיגי המדינה והצבא.

מבנה

הוואכטבטליון הוקם ב-15 בפברואר 1957. הוא כולל 1,000 חיילים המחולקים לשבע פלוגות. הוא כפוף לפיקוד המשימות הטריטוריאליות של הבונדסוור.

הוואכטבטליון משמש כמשמר כבוד עבור נשיא גרמניה, קנצלר גרמניה, שר ההגנה הפדרלי ומפכ"ל הבונדסוור. פרט לכך משמש הוואכטבטליון כמשמר טקסי במשרד ההגנה. כמו כן הוואכטבטליון מבצע את "הקעקוע הגדול" באירועים מיוחדים, ונוכח לעיתים גם בטקסי שבועת חיילי הבונדסוור. למרות שתפקידם העיקרי של חיילי הוואכטבטליון הוא טקסי בעיקרו, הם אמורים גם להגן על חברי ממשלת גרמניה במצבים של משבר אמיתי, ולפיכך עוברים אימוני חי"ר סדירים.

גיוס

חיילי הוואכטבטליון מגויסים מכל שלוש הזרועות של הבונדסוור (הצבא, דויטשה מרינה ולופטוואפה). הם לובשים מדים של כוחות היבשה, אולם מחזיקים ברשותם גם מדים של הצי וחיל האוויר. הם נבדלים משאר החיילים באמצעות תג כומתה שעליו האות W.

מכיוון שהוואכטבטליון הוא בעיקרו משמר כבוד טקסי, חייליו מחויבים להופעה חיצונית מכובדת ומרשימה. בין 1957–2009, לוואכטבטליון יכלו להתגייס רק גברים בגובה שנע בין 1.79 ל-1.93, עם בריאות טובה ומשקל גוף תקין. החל מ-2009 גם נשים יכולות להתגייס לוואכטבטליון, אולם החיילת הראשונה התגייסה רק ב-2011. באותה שנה הוקלו דרישות הגובה, ומאז יכולים להתקבל לוחמים או לוחמות שגובהם נע בין 1.75 ל-2.00. ב-2012 קיבלה לראשונה קצינה את הפיקוד על אחת ממחלקות הגדוד.

גם כיום מחויבים חיילי הוואכטבטליון לשמור על משקל תקין, ונאסר עליהם להרכיב משקפיים ולגדל זקן או שפם. חיילי הוואכטבליון נוהגים להתייחס לשלושת האיסורים הללו בהומור בתור "שלושת הב' אסורים" (verbotene drei Bs – keine Brille, kein Bart, kein Bauch).

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ואכטבטליון בוויקישיתוף

undefined

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

ואכטבטליון33660865Q896633