המפלגה הליברטריאנית (רוסיה)
אידאולוגיות | ליברטריאניזם, אנרכיזם |
---|
המפלגה הליברטריאנית (ברוסית: Либертарианская партия России, בראשי תיבות: LPR) היא מפלגה פוליטית רוסית לא רשומה, המקדמת את עקרונות ההתפתחות הליברטריאנית במדינה. התנועה תומכת בהרחבת הזכויות והחירויות האזרחיות, כלכלת שוק חופשית, ירידה בהשפעת המדינה על חיי החברה ונייטרליות במדיניות החוץ.
היסטוריה
המפלגה החלה להתגבש בסוף שנת 2007, המפלגה הליברטריאנית החלה להתגבש בדצמבר 2007 בסנקט פטרבורג.[1] אולג חריינקו, אלכסנדר קיצ'נקו, יבגני אנצ'וגוב ופעילים אזרחיים אחרים היו ממייסדיה. בשלב מוקדם המפלגה כללה מערכת של ועדות מבניות ופלגים ("אנרכו-קפיטליסטים", "מונרכיסטים", "שמרנים", "ירוקים" ואחרים). במקביל לפטרבורג, הוקם סניף מפלגה במוסקבה. סניף המפלגה הליברטריאנית במוסקבה נוסד, בסיוע פעיל של אולג חריינקו, אלכסנדר רובין, ולדימיר ז'מיכוב ואלכסיי דודין בחורף 2007–2008.
במרץ 2008 התקיימה במוסקבה ועידת ההקמה של המפלגה, בה אומצו האמנה ומסמכים אחרים של המפלגה. באופן רשמי נוסדה ב-15 באפריל 2008, אז נמסר למשרד המשפטים על רישומה של הוועדה המארגנת הראשונה של המפלגה[2].
באוגוסט 2020 התרחש פיצול בהנהגת המפלגה. כרגע, למעשה, ישנן שתי מפלגות ליברטריאניות נפרדות - אחת בראשות ירוסלב קונוויי והשנייה בהנהגת בוריס פדיוקין[3].
בינואר 2021 הצהירה רשמית על תמיכתה באלכסיי נבלני ובמפלגתו רוסיה של העתיד, נציגיה הגישו לעיריית מוסקבה אישור לערוך הפגנת תמיכה בו על רקע מעצרו.
אידאולוגיה
הליברטריאניזם כפי שהוא הובן על ידי המפלגה הרוסית הוא מערכת ערכים שמניחה את החופש על בסיס היעדר תוקפנות וכפייה. הליברטריאנים תומכים במקסום החירויות האישיות והכלכליות ומזעור השפעת המדינה על החברה.[4]
הליברטריאניזם מבוסס על עקרון אי התוקפנות, לפיו אלימות בלתי רצונית כלפי אדם אחר או רכושו אינה לגיטימית. בניגוד לפציפיזם, עקרון אי התוקפנות אינו שולל את השימוש באלימות להגנה עצמית.
מנקודת המבט של הליברטריאניזם, כל היחסים בין אנשים צריכים להיות רצוניים; המעשים היחידים שיש לאסור על פי החוק הם שימוש בכוח כנגד מי שבעצמם לא השתמשו בכוח. אם המדינה צריכה להתקיים בכלל, אז משימתה יכולה להיות רק לצורך הגנה על זכויות קניין ופגיעות אנושיות.
מטרתם של הליברטריאנים היא להקים חברה המבוססת על עקרונות של שוק חופשי ועל אי התערבות גדולה ככל האפשר של המדינה בחיי האנשים. הם מעדיפים אחריות פרטנית, פגיעות של רכוש פרטי, הפחתת מיסים ושקיפות, בחירת פנסיות אסטרטגיות והגנה סוציאלית. הליברטריאנים מעודדים פילנתרופיה פרטית ויחס סובלני למגוון אורחות חיים. בין דרישותיהם ניתן למנות גם נייטרליות במדיניות החוץ, ביטול הגיוס וצבא מקצועי.
מצע
מצע המפלגה מבוסס על הפילוסופיה של הליברטריאניזם וחלקה הכלכלי בנוי על עקרונות האסכולה האוסטרית בכלכלה. המטרות המוצהרות העיקריות של המפלגה[5]:
- חופש הביטוי והביטוי העצמי. המפלגה מתנגדת לצנזורה ממלכתית, כלומר, לרבות איסור על גורמים רשמיים להתערב בעבודת התקשורת, וביטול חוקים המאפשרים להעמיד לדין אנשים על דעתם. המפלגה דורשת ביטול ללא תנאי של כל הסעיפים הרודפים אחר פשעי מחשבה ומילים, ובמיוחד ביטול סעיף 282 לחוק הפלילי הרוסי.
- מדיניות חוץ נייטרלית. המפלגה בעד סיום הפרקטיקה של התערבות בענייני מדינות אחרות, כולל באמצעות סיוע צבאי או כלכלי. הליברטריאנים סבורים שהשתתפות בארגונים בינלאומיים אינה רצויה, מכיוון שהיא מטילה מגבלות על חירות אזרחי רוסיה, במיוחד, מעכבת את המסחר, את חילופי המידע וכניסה ויציאה ללא הפרעה מהמדינה.
- רפורמה חוקתית. לטענת הליברטריאנים הרוסים, החוקה הנוכחית של הפדרציה הרוסית אינה עולה בקנה אחד ביחס לזכויות האזרח (למשל, מאמינים שהכרזת מדינת רווחה מנוגדת לדרישת החופש). נטען שפריבילגיות אחרות שהוקמו באופן חוקתי כמו חופש ההתאגדות מוגבלות באופן בלתי סביר על ידי חוקים אחרים. לפיכך, המפלגה בעד פיתוח חוקה חדשה, שתסלק חסרונות כאלה.
- רפורמה במערכת המשפט. העקרונות העיקריים של משפט הוגן עבור ליברטריאנים הם הגנה על חופש ורכוש האזרחים, בעוד שכולם נשארים שווים בפני החוק. הליברטריאנים תומכים בעצמאות ובחוסר משוא פנים של בתי המשפט, בתי משפט מבוזרים ועצמאיים מהממשלה.
- ביזור מערכת אכיפת החוק. המפלגה תומכת כפיפות ישירה ואחריות התושבים על מערכת אכיפת החוק. מוצע לספק לאנשים אפשרות לבחור ישירות את ראש המשטרה המקומית, ואם רוצים, לקיים משאל עם על העברת תפקיד אכיפת החוק לסוכנות ביטחון עצמאית. בנוסף, הליברטריאנים מאמינים כי לאזרחים המודעים לאחריות למעשיהם ולגורלם צריכה להיות הזכות לשאת נשק בחופשיות.
- איוש חוזים של הצבא. המפלגה דורשת ביטול הגיוס הצבאי ברוסיה והו משול למאסר בכפייה. אבטחה מפני חדירות חיצוניות, מנקודת מבט ליברטריאנית, צריכה להינתן על ידי צבא בהתאם לחוזים ולא בגיוס חובה.
- חופש כלכלי. המפלגה תומכת בביטול התערבות המדינה בכלכלה, מכיוון שהיא פוגעת במדינה עצמה (עקרון לסה פר). מוצע להחזיר את זכותם הבלתי ניתנת לביטול של כולם לנהל פעילות יזמית בחינם, להחליף מוצרים ושירותים. הוכרז על העיקרון "כל החדש בחינם": על כל הסחורה החדשה שנוצרה להיות כפופה לרגולציה ולמיסוי ממשלתי.
- פגיעות של רכוש פרטי. המפלגה תומכת בשליטה מלאה של אנשים על רכושם ונגד תפיסת רכוש על ידי המדינה בשם צורכי הציבור.
- ביטול זכויות הקניין הרוחני. המפלגה דורשת לבטל לחלוטין את חלק 4 של הקוד האזרחי, כמו גם את סעיפי קוד העבירות המנהליות והקוד הפלילי של הפדרציה הרוסית, הקובעים עונשים בגין הפרת זכויות קניין רוחני.
- הפרטת משאבי קרקע. המפלגה סבורה כי בעלות על אדמות אינה סוג עצמאי של זכויות קניין. יש לבטל את כל שיטות הרגולציה והמסים המסוימים הקשורים לשימוש בקרקעות.
- קיצוצי מס. המפלגה מציעה רפורמה במס, שמטרתה הסופית היא להשאיר מס ישיר אחד שמטרתו להגן על רכושם וחירויותיהם של האזרחים. המדינה מחויבת לערוך באופן קבוע דו"ח שקוף באילו מטרות וכיצד מוציאים את כספי משלם המיסים.
- רפורמה במערכת הפיננסית. הליברטריאנים מגנים את הנוהג בתמיכה ביזמים בודדים בכספי משלם המיסים. מוצע להגביל מאוד את התמיכה ולא לאפשר איסור על תחרות כספית.
- רפורמה בתחום הרפואה החברתית והבריאותית. הליברטריאנים מסווגים את מערכת הרווחה הרוסית הנוכחית כלא יעילה ביותר. המפלגה דוגלת במתן אפשרות לאנשים לבחור שיטות טיפול רפואיות וביטוח משלהם במסגרת השוק החופשי. ארגוני צדקה חייבים להיות פטורים ממס לחלוטין.
- רפורמה במערכת הפנסיה. המפלגה תומכת בביטול הכפייה לביטוח פנסיוני ועל מתן אפשרות לאזרחים בחירה עצמאית באסטרטגיית הפנסיה האישית שלהם. עם זאת, יש להעביר את החיסכון הפנסיוני השוטף לאזרחים במלואם (כדי למלא את ההתחייבויות החברתיות המצטברות של המדינה, מוצע להשתמש בכספים שהתקבלו מהפרטת רכוש המדינה וייצוא משאבי טבע).
- קונפדרציית העיריות. המפלגה תומכת במתן סמכויות רחבות ככל האפשר לעיריות. בטווח הארוך זה אמור להוביל לעיקרון מבנה הקונפדרציה, בו מתבצעת לחלוטין החלוקה הטריטוריאלית של סובייקטים והעירייה הופכת ליחידה הטריטוריאלית העיקרית.
דגל הליבריטריאניזם הרוסי
תומכי המפלגה משתמשים בדגל הליברטריאניזם הרוסי באירועים, ששרטוטו נוצר על בסיס "הדגל הלאומי הרוסי החדש" משנת 1914 ודגל גדסדן. במרץ 2019, על שימוש בדגל הליברטריאניזם הרוסי בנובוקוזנצק, נקנס מזכיר סניף המפלגה המקומי, רכז תנועת קוזבאס לב גיאמר.[6] לראשונה הוצגה סקיצה של הדגל בשנת 2017 על ידי חבר המפלגה הליברטריאנית מיכאיל סבטוב.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של המפלגה הליברטריאנית
- lp-russia.org - אתר המפלגה (יו"ר: ירוסלב קונווי)
הערות שוליים
- ^ "Либертарианской партии 10 лет - Материалы - Новости - Либертарианская партия России" (ברוסית). libertarian-party.ru. נבדק ב-2018-07-25.
- ^ "Кто мы? - История партии - Либертарианская партия России". archive.libertarian-party.ru. נבדק ב-2019-11-20.
- ^ Удвоение либертарианцев // Коммерсантъ, 7.08.2020.
- ^ "Больше свободы, меньше государства". Либертарианская партия (ברוסית). נבדק ב-2020-11-22.
- ^ "Программа ЛПР" (PDF).
- ^ "В Новокузнецке активиста оштрафовали за либертарианский флаг" (ברוסית). Радио Свобода. נבדק ב-2019-03-15.
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] המפלגה הליברטריאנית (רוסיה)30561920