האריס (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
האריס
هريس
מאכלים
סוג מאכל
מטבח אמירתי
מוצא איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות איחוד האמירויות הערביות
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר בקר, חיטה

האריסערבית: هريس) הוא תבשיל מסורתי העשוי חיטה המבושלת עם בשר בקר או עוף שמקורו בחצי האי ערב ונפוץ במדינות המפרץ.[1]

הקינוח מורכב מבורגול או שבבי שיבולת שועל, בשר בקר או עוף, הל, מעט קינמון ומלח שאותם מבשים מבשלים באיטיות עד לקבלת מרקם סמיך של דייסה.[2]

נהוג לאכול את הקינוח כשהוא חם, בליווי חמאה מזוקקת ובעיקר בימי חודש הרמדאן ועיד אל-פיטר.[3]

למאכל גרסאות רבות ומלבד הגרסה הבסיסית קיימת גרסה המבוססת קמח אורז, באפריקה נקרא המאכל בוקו־בוקו ובארמניה נחשב למאכל לאומי בשם חריסה.[4]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא האריס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. "Al Harees, traditional Emirati Cuisine - UAE Style Magazine". UAE Style Magazine (באנגלית). 2013-07-26. נבדק ב-2025-06-16.
  2. Ardashes Hagop Keoleian, The oriental cook book; wholesome, dainty and economical dishes of the Orient, especially adapted to American tastes and methods of preparation, New York, Sully & Kleinteich, 1913
  3. Abu Dhabi Tourism Authority, Welcome to Abu Dhabi - Emirati Cuisine, visitabudhabi.ae
  4. Almaany Team, تعريف و شرح و معنى هريس بالعربي في معاجم اللغة العربية معجم المعاني الجامع، المعجم الوسيط ،اللغة العربية المعاصر ،الرائد ،لسان العرب ،القاموس المحيط - معجم عربي عربي صفحة 1, www.almaany.com (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

האריס (מאכל)41252972Q16841203