דרישות פונקציונליות לנתוני זהות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

דרישות פונקציונליות לנתוני זהות ‏(Functional Requirements for Authority Data - FRAD), בעבר "דרישות פונקציונליות לרשומות זהות" (Functional Requirements for Authority Records - FRAR), הוא מודל ישויות קשרים שפותח על ידי הפדרציה הבינלאומית של ארגוני ספריות ומוסדותיה (IFLA) כדי לקשר בין נתונים הרשומים ברשומות זֶהוּת בספרייה לצורכי המשתמשים באותן רשומות, להקל בשימוש בהן ולשתף אותם בנתונים אלה.

הטיוטה הוצגה ב- 2004 בוועידה הכללית ה-70 של IFLA ובמועצה שלה שהתקיימה בבואנוס איירס על ידי גלן פאטון (Glenn Patton). היא מהווה תוספת והרחבה למודל FRBR והוסיפה ישויות ומאפיינים רבים.

מטרת העבודה המושגית והביצוע העתידי היא לתמוך בארבע משימות שמבוצעות, בדרך כלל, על ידי משתמשים בהקשר ספרייתי, או על ידי לקוחות הספרייה (שלוש המשימות הראשונות), או על ידי הספרנים עצמם (כל ארבע המשימות):

  • למצוא: למצוא ישות או קבוצה של ישויות המתאימות לקריטריונים המוצהרים
  • לזהות: לזהות ישות
  • להכניס דבר בהקשר: למקם אדם, תאגיד, יצירה וכדומה בהקשר
  • להצדיק: לתעד את רשומת הזהות ולהסביר את הבחירה בשם או בצורת השם עליה מבוססת נקודת הגישה

אחרי פיתוח FRAR אחראית קבוצת העבודה העוסקת בדרישות פונקציונליות ומספור של רשומות זהות (Functional Requirements and Numbering of Authority Records (FRANAR)) על מחקר אפשרות הביצוע של מספר זהות סטנדרטי בינלאומי (International Standard Authority Data Number (ISADN)) ולשרת כגוף הרשמי המקשר של איפל"א ולעבוד עם קבוצות אחרות העוסקות בקובצי זהות.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

דרישות פונקציונליות לנתוני זהות32661896Q2892523