לדלג לתוכן

דקה (מטבל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
הכנת דקה

דקהערבית: دقة ) היא מטבל מצרי המכיל תערובת של עשבי תיבול, אגוזים (בדרך כלל אגוז לוז) ותבלינים (כגון כמון, כוסברה, קימל, שומשום ופלפל שחור). בדרך כלל נאכלת כחלק ממנה ראשונה - ומשמשת מטבל ללחם או ירקות. שם המטבל נגזר מהמילה הערבית "לכתוש" מכיוון שהתערובת נכתשת לאחר קלייתה לשם קבלת מרקם גרגרי שאינו דומה לאבקה או לממרח אחיד.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.

דקה_(מטבל)20515469Q2291557