דניאלה (עגבניה)
דניאלה היא זן עגבניות המאופיין בחיי מדף ארוכים ובתכונות נוספות. הזן פותח בישראל בשנת 1991 על ידי הזרע סידס בשיתוף עם האוניברסיטה העברית[1].
פרופסור נחום קידר, שעמד בראש צוות מטפחי העגבניות בפקולטה לחקלאות, שכלל גם את פרופסור חיים רבינוביץ, יזם את השימוש בגן RIN בפיתוח זני עגבניות חדשים תוך שיפור הטעם, המוצקות והצבע. הצוות חיפש מקורות גנטיים לכל אחת מהתכונות הרצויות והחל בתהליך ארוך של הכלאה וברירת הפרטים המתאימים ביותר. בשיתוף פעולה עם צוות האגרונומים בחברת הזרע סידס הוחדר לשוק זן העגבניות מס’ 144, שקיבל את השם המסחרי “דניאלה”. בזן החדש היו יתרונות רבים: המגדל קיבל יבול רב, איכות גבוהה ורווחיות, רשתות השיווק קיבלו זמני אחסון והובלה ארוכים יותר והצרכנים זכו לטעם, לצבע מפתה ולמוצקות).
מהזן דניאלה פותח זן המשך, "גבריאלה", שיש בו גן מעכב הבשלה[2].
חיי המדף הארוכים יחסית של עגבניית דניאלה מאפשרים את גידולה באזורים עם אקלים חם והובלתה לאזורים עם אקלים קר יותר מבלי שתירקב בדרך[3].
קישורים חיצוניים
- חיים ביאור, ההצפנה הגנטית של דניאלה, באתר הארץ, 26 באפריל 2004
הערות שוליים
- ↑ שינתה את פני החקלאות: העגבנייה "דניאלה" הובילה למהפכה עולמית
- ↑ חיים ביאור, ההצפנה הגנטית של דניאלה, באתר הארץ, 26 באפריל 2004
- ↑ גלי וינרב, "בעגבנייה הזו יש יותר ידע ייחודי וסודי מאשר יש במחשב שלך", באתר גלובס, 26 במרץ 2013
דניאלה (עגבניה)41477859