דאם אלו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דאם אלו
दम आलू
מאכלים
סוג מאכל
מטבח הודי
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים תפוח אדמה

דאם אלוהינדי: दम आलू; באנגלית: Dum Aloo) תבשיל הודי העשוי מתפוחי אדמה ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית.[1]

התבשיל מבוסס על תפוחי אדמה קטנים שאותם מקלפים, מטגנים בשמן עמוק ומבשלים באיטיות ברוטב המכיל יוגורט, חלב מרוכז או מחית קשיו.[2]

הרוטב מכיל כורכום, פלפל צ'ילי, שום, זנגביל, הל, עגבניות ובצל.

דאם אלו נחשבת למאכל נפוץ בחבל קשמיר ונהוג להגיש אותו בליווי נאן, צ'פאטי או אורז.[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דאם אלו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. דוּם אלוּ - תפוחי אדמה בנוסח הארמון | השולחן, באתר דוּם אלוּ - תפוחי אדמה בנוסח הארמון | השולחן, ‏2016-01-20
  2. Manali Singh, Punjabi Dum Aloo, Cook With Manali, ‏2020-08-27 (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

דאם אלו41664268Q3041144