דאם אלו
מראה
| מאכלים | |
|---|---|
| סוג | מאכל |
| מטבח | הודי |
| מוצא |
|
| אופן הגשה | חם |
| מרכיבים עיקריים | תפוח אדמה |
דאם אלו (בהינדי: दम आलू; באנגלית: Dum Aloo) תבשיל הודי העשוי מתפוחי אדמה ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית.[1]
התבשיל מבוסס על תפוחי אדמה קטנים שאותם מקלפים, מטגנים בשמן עמוק ומבשלים באיטיות ברוטב המכיל יוגורט, חלב מרוכז או מחית קשיו.[2]
הרוטב מכיל כורכום, פלפל צ'ילי, שום, זנגביל, הל, עגבניות ובצל.
דאם אלו נחשבת למאכל נפוץ בחבל קשמיר ונהוג להגיש אותו בליווי נאן, צ'פאטי או אורז.[1]
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת דאם אלו, באתר Chefdehome
הערות שוליים
- ↑ דוּם אלוּ - תפוחי אדמה בנוסח הארמון | השולחן, באתר דוּם אלוּ - תפוחי אדמה בנוסח הארמון | השולחן, 2016-01-20
- ↑ Manali Singh, Punjabi Dum Aloo, Cook With Manali, 2020-08-27 (באנגלית אמריקאית)
דאם אלו41664268Q3041144