לדלג לתוכן

דאם אלו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
דאם אלו
दम आलू
מאכלים
סוג מאכל
מטבח הודי
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים תפוח אדמה

דאם אלוהינדי: दम आलू; באנגלית: Dum Aloo) תבשיל הודי העשוי מתפוחי אדמה ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית.[1]

התבשיל מבוסס על תפוחי אדמה קטנים שאותם מקלפים, מטגנים בשמן עמוק ומבשלים באיטיות ברוטב המכיל יוגורט, חלב מרוכז או מחית קשיו.[2]

הרוטב מכיל כורכום, פלפל צ'ילי, שום, זנגביל, הל, עגבניות ובצל.

דאם אלו נחשבת למאכל נפוץ בחבל קשמיר ונהוג להגיש אותו בליווי נאן, צ'פאטי או אורז.[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דאם אלו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. דוּם אלוּ - תפוחי אדמה בנוסח הארמון | השולחן, באתר דוּם אלוּ - תפוחי אדמה בנוסח הארמון | השולחן, ‏2016-01-20
  2. Manali Singh, Punjabi Dum Aloo, Cook With Manali, ‏2020-08-27 (באנגלית אמריקאית)

דאם אלו41664268Q3041144