גרטן
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
גרטן (מצרפתית: Gratin, "מוקרם") הוא תבשיל קדירה מהמטבח הצרפתי, המצופה גבינה או פירורי לחם בחמאה ונאפה.
חלק מגרסאות הגרטן כוללות תפוחי אדמה בשמנת. בגרסה המסורתית פעמים רבות מוחלפת הגבינה ברוטב בשמל.
רכיבים אפשריים הנכללים בגרטן הם גבינת שמנת, בשר חזיר, בצל, פלפל שחור.
במדינות מסוימות גרטן נחשב למאכל חגיגי, ומוגש בחג המולד ובחג ההודיה.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: גרטן |
- בני סיידא, גרטן תפוחי אדמה ובטטות, מאתר ynet