גבינת קווארק
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | גבינה |
מוצא | גרמניה |
מרכיבים עיקריים | חלב, חיידקי חומצה לקטית |
קווארק או קווארג (גרמנית: Quark, פולנית: twaróg) היא גבינה טרייה העשויה מחלב, שעבר תהליך החמצה בדרך כלל על ידי הוספת חיידקי חומצה לקטית (אנ'), שסוננו עד ליצירת תהליך הגיבון. ניתן להכין קווארק מסורתית ללא אנזים הגבנה, אך מחלבות מודרניות בדרך כלל מוסיפות כמות קטנה של האנזים. זוהי גבינה רכה, לבנה, היא אינה עוברת תהליך יישון ולרוב אין מוסיפים לה מלח או שהיא במליחות מועטה. הקווארק היא גבינה מסורתית במטבחים של מדינות בלטיות, גרמניות וסלביות, ובקרב יהדות אשכנז ועמים טורקיים. משמשת לבישול, לאפייה ולמריחה.
-
בלינצ'ס
-
פאשקה (רוסיה)
-
תפוחי אדמה מבושלים עם קווארק ועשבי תיבול (גרמניה)
-
קוגל עם קווארק וצימוקים
-
פירוז'ק עם קווארק ועשבי תיבול
-
קינוח קווארק עם ציפוי שוקולד
קישורים חיצוניים
35959511גבינת קווארק