ברנר פלאטה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
בֶּרְנֶר פּלַאטֶה (בגרמנית: Berner Platte; באנגלית: Bernese plate) הוא מאכל בשר מסורתי מהמטבח של ברן בשווייץ.
מאפיינים
הוא מורכב מסוגי בשר ונקניקים שונים כגון בשר חזיר מעושן ובשר בקר, פנצ'טה, נקניקיות, קותל חזיר מבושלים עם כרוב כבוש בטעם ערער, ומזונות אחרים כגון תפוחי אדמה ושעועית ירוקה ו/או יבשה, המוגשים על צלחת גדולה.
ברנר פלאטה אינו תבשיל; במקום זאת, מרכיבי הבשר והתוספות השונות מוכנים או מבושלים כל אחד בנפרד. מנות ברנר פלאטה מוגשות לפעמים בהקשר של מזנון.
היסטוריה
מקורו של הברנר פלאטה ב-5 במרץ 1798, כאשר הברנים הביסו את הצבא הצרפתי בקרב (Schlacht bei Neuenegg) וחזרו כמנצחים. היה צריך לארגן חגיגת ניצחון בזמן קצר מאוד. לשם כך תרמה הקהילה את מיטב מוצריה. בשל סוף החורף נעשה שימוש בעיקר במאכלים עמידים או משומרים ששולבו ליצירת המנה הידועה.
לקריאה נוספת
- שוקרוט גארני - מנה צרפתית דומה
- שלאכטפלאטה – מנה גרמנית דומה
- רשימת מנות בשר
- המטבח השווייצרי
קישורים חיצוניים
37940665ברנר פלאטה