ברנאר פאקו
בֶּרְנָאר פָּאקוֹ (בצרפתית: Bernard Pacaud; נולד ב-29 בספטמבר 1947) הוא השף והבעלים של מסעדת "ל'אמברוזי" בפלאס דה ווז', שלה שלושה כוכבים במדריך מישלן האדום מאז שנת 1986 ועד היום (2011).
ביוגרפיה
ברנאר פאקו נולד בליון שבצרפת, גדל בבית יתומים והתלמד במסעדתה המפורסמת של אז'ני בראזייה.
הוא עבד לעבוד במסעדה הפריזאית "Mediterranean" ואז הצטרף כסגן שף למסעדת "La Coquille" ב-1973 והמשיך ועבד אצל קלוד פרו. ב-1981 הוא פתח את מסעדת "ל'אמברוזי" ברחוב בייבר ברובע החמישי של פריז. הוא זכה בכוכב ראשון במדריך מישלן בשנת 1982, כוכב שני ב-1984 וכוכב שלישי ב-1986.
ב-1986 העביר פאקו את מסעדתו "ל'אמברוזי" לפלס דה ווז' ברובע הרביעי של פריז. מדריך גו מיו הכתיר אותו כ"אחד משמונת טבחי המילניום".
המסעדה נבחרה כ-16 בטיבה בעולם במשאל מדריך 50 המסעדות הטובות בעולם בשנת 2002. [1] נבחרה כ-23 בטיבה בעולם באותו משאל בשנת 2007. [2]
ביבליוגרפיה
- L'Ambroisie : les secrets de cuisine de Bernard Pacaud - DVD par Bernard Pacaud
- 1989 : L'ambroisie, Place Des Vosges À Paris par Bernard Pacaud - Éditions Robert Laffont
לקריאה נוספת
- אביטל ענבר, תענוגות פאריס, הוצאת בבל, 2003, עמ' 145-144.
קישורים חיצוניים
- אתר מסעדת ל'אמברוזי (אורכב 10.09.2010 בארכיון Wayback Machine)
- מסעדת ל'אמברוזי באתר dininginfrance
הערות שוליים
30495850ברנאר פאקו