בניין יצרן אנרגיה
בניין יצרן אנרגיה (באנגלית: energy-plus house, נקרא גם: בית פלוס-אנרגיה, בית-יעילות-פלוס) הוא בניין המכיל אמצעים לייצור חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשים, אשר במהלך שנה, כמות החשמל המיוצרת בו גדולה מכמות החשמל שנצרכת בו בהסתמך על מקורות חשמל חיצוניים. זה מושג בשילוב של טכנולוגיית להפקת חשמל המתאימות לשילוב בבניינים (כגון תאים סולאריים וטכניקות בנייה ירוקה, כגון: תכנון בניינים סולארי פסיבי, בידוד ובחירת מיקום מיקום שדורש פחות השקעה אנרגטית בחימום, קירור, ותאורה. צמצום הנוחות המודרנית יכול לתרום גם לחיסכון באנרגיה, עם זאת, מבחינת המתגוררים והמתארחים בבניינים כאלו, כמעט ואי אפשר להבחין בהבדל בינם לבין בניין שאינו כזה, וההבדל העיקרי הוא ריבוי של במכשירים חסכוניים באנרגיה ברחבי הבית.
PlusEnergy הוא מונח המשמש בתכנון ובנייה לתיאור מבנה שמייצר יותר אנרגיה ממה שהוא משתמש. המונח נטבע בשנת 1994 על ידי רולף דיסץ' בעת שבנה את בית מגוריו הפרטי, ההליוטרופה כבית PlusEnergy הראשון בעולם. לאחר מכן, דסק הוסיפה לשכלל את המושגים הכרוכים בכמה פרויקטים נוספים שנבנתה על ידי חברת רולף דיסץ 'אדריכלות סולארית במטרה לקדם את PlusEnergy לאימוץ רחב יותר בחללי מגורים, מסחר וקמעוני. חברת Disch גורסת כי PlusEnergy היא יותר מסתם שיטה לייצור דיור ידידותי לסביבה, אלא גם מושג אקולוגי ואדריכלי משולב. ככאלה, PlusEnergy נועדה להיות עדיפה על עיצובים בעלי אנרגיה נמוכה או עם אנרגיה אפסית כמו אלה של בניין פאסיבי.
גישה טכנית
גישת PlusEnergy עושה שימוש במגוון טכניקות לייצור בניין המייצר יותר אנרגיה ממה שהוא צורך. דוגמה טיפוסית היא לכידת חום במהלך היום על מנת להפחית את הצורך לייצר חום לאורך הלילה. זה מושג באמצעות אזורי חלון גדולים הפונים לצפון ודרום כדי לאפשר לאור השמש לחדור למבנה, ומפחית את הצורך בשימוש באנרגיה מנורות נורה. חלונות בעלי שלוש שכבות ( ערך U = 0.7) לוכדים את החום הזה בפנים, ותוספת של בידוד כבד פירושה אז שהמבנה כבר חם בערב ולכן זקוק לחימום פחות. בספינת השמש, 60,000 רגל רבוע (5,600 מטרים רבועים) מבנה PlusEnergy מסחרי, קמעוני ומגורי, טכניקות כמו חומרי שינוי פאזות בקירות ובידוד ואקום. זה מאפשר זמינות מרבית של שטח הרצפה מבלי לפגוע בבידוד יעיל.
ראו גם
28230784בניין יצרן אנרגיה