בלומסברי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בלומסברי
Bloomsbury
כיכר בלומסברי בדרום השכונה
כיכר בלומסברי בדרום השכונה
מידע
עיר לונדון
תאריך ייסוד 1660 (כיכר בלומסברי)
על שם ויליאם דה בלמונד
אוכלוסייה 10,892 (2,011)
שכונות נוספות בלונדון
(למפת לונדון רגילה)

בלומסבריאנגלית: Bloomsbury) היא שכונה בקצה הדרומי של רובע קמדן, במרכז העיר לונדון.

מבחינה היסטורית בלומסברי מזוהה עם תרבות, חינוך, אומנות ורפואה, כשהיא מכילה מספר מוסדות חשובים בתחומים אלו בהם המוזיאון הבריטי, הקולג' האוניברסיטאי של לונדון והאקדמיה המלכותית לאמנות הדרמה. מעבר לכך מאופיינת השכונה במבנים רבים מהתקופה הג'ורג'יאנית ומספר רב של פארקים וכיכרות בין הרחובות, בהם כיכר ראסל וכיכר בדפורד.

היסטוריה

אזור כיכר המלכה, 1787.

האדמות באזור השכונה המודרנית נקנו בשנת 1201 על ידי בעל האדמות הנורמני ויליאם דה בלמונד, השם בלומסברי נובע מעיוות השם המקורי "בלומנדיסברי"; 'אחוזתו של בלמונד'. ישנן עדויות לכך שבמקום התקיים כפר בשם "לומסברי" בתקופת ימי הביינים המוקדמות. במאה ה-14, האדמות והאחוזה נקנו על ידי המלך אדוארד השלישי אשר העניקם לנזירים קרטוסיאנים. עם תהליך פירוק המנזרים באנגליה, המלך הנרי השמיני קנה חזרה את האדמות לרשות הכתר והעניק אותם לתומאס ריוזלי, רוזן סאות'האמפטון הראשון.

אדמות בלומסברי נותרו בבעלות רוזני סאות'האמפטון ובהמשך דוקסי בדפורד, אשר החלו בתהליך פיתוח עירוני של האדמות. בתחילת 1660 החלו עבודות בנייה בכיכר בלומסברי, במהלך המאה ה-18 רוב חלקי השכונה פותחו ונבנו כאשר עד לחילת המאה ה-19 רוב השכונה כפי שהיא נראית היום הייתה בנויה.

גאוגרפיה

מפה של השכונה

למרות שלשכונה אין גבולות רשמיים, ניתן להגדיר באופן כללי את גבולה העליון כדרך יוסטון (ה-A501) וגבולה התחתון ברחובות אוקספורד, דרך בלומסברי ודרך ת'יובלדס (רחובות הנמצאים על אותו ציר). גבולה המערבי של השכונה מזוהה עם רחוב טוטנהאם קורט, אם כי בהגדרה רחבה יותר ניתן אף לכלול את האזור עד לרחוב פורטלנד (ה-A4201). גבולה המזרחי של השכונה עובר לאורך דרך גרייז אין (ה-A5200).

לאורך גבולה הצפוני של השכונה (דרך יוסטון) נמצאות תחנות הרכבת יוסטון וסנט פנקראס, בנוסף למספר תחנות של הרכבת התחתית המשרתים מספר קווים העוברים מתחת לשכונה, בהם; תחנת כיכר ראסל (קו פיקדילי), תחנת רחוב גודג' (קו נורת'רן), תחנת הולבורן (קו פיקדילי וקו סנטרל) ותחנת דרך טוטנהאם קורט (קו סנטרל וקו נורת'רן).

אתרים בעלי חשיבות

קישורים חיצוניים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
בלומסברי22869631