בית מאפה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

מאפים ממאפייה במונטריאול, קוויבק

בית מאפהצרפתית: pâtisserie) הוא סוג של מאפייה איטלקית, צרפתית או בלגית המתמחה במאפים ומתוקים, כמו גם כינוי לפריטי מזון כאלה. במדינות מסוימות, מדובר בתואר שנשלט על פי חוק, שמותר לשמש רק מאפיות המעסיקות שף קונדיטור מורשה מדינות כגון הולנד, גרמניה וצרפת.

באיטליה, צרפת ובלגיה, pâtissier הוא שף קונדיטור שסיים תהליך הכשרה ארוך, בדרך כלל התלמדות, ועבר בחינה בכתב. לעיתים קרובות נמצא בשיתוף עם מאפיות. קונדיטוריות הם מחזה נפוץ בעיירות באיטליה, צרפת ובלגיה. ניתן לקנות עוגות ומאכלים מתוקים אחרים בקונדיטוריה .

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בית מאפה בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35993824בית מאפה