ביקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ביקה
Bica
מאכלים
סוג משקה
מטבח פורטוגזי
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קפה וחלב

ביקהפורטוגזית: Bica) הוא משקה חם הנפוץ בפורטוגל ומשמש כביטוי מקביל למילה קפה.[1]

המשקה דומה במרכיביו לאספרסו, ונוצר מחליטה באמצעות הזרמת כמות קטנה של מים על סף רתיחה ובלחץ גבוה דרך פולי קפה קלויים, טחונים ודחוסים.[2]

ניתן לשתות את המשקה בכל שעות היממה ולהגישו בספל קפה בתוספת סוכר.[3]

היסטוריה

קפה הביקה הופיע לראשונה בפורטוגל בשנת 1905, בעיר ליסבון, בבית קפה בשם הברזיליירה (A Brasileira) שהוקם על ידי אדריאנו טלס (Adriano Telles) במטרה למכור קפה ברזילאי אמיתי.

על מנת לקדם את המותג, הציע טלס ללקוחותיו שקנו קפה טחון לקבל כוס קפה בחינם[4][5].

ישנה אמונה רווחת בקרב מקומיים המאמינים שהמילה ביקה (Bica) נגזרת מהמשפט שתה את זה עם סוכר (Beba Isso Com Açúcar)[6].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Dasha Toptygina, A Guide to Bica Coffee (aka Portuguese Espresso), Home Grounds, ‏2 באוגוסט 2022 (באנגלית)
  2. ^ Infopédia, bica | Dicionário Infopédia da Língua Portuguesa, infopedia.pt - Porto Editora (בפורטוגזית)
  3. ^ Coffee Preparation in Portugal • Galao, Bica, etc. • Bunaa, ‏10 ביוני 2017 (באנגלית)
  4. ^ A Guide to Portuguese Coffee Brands, Travel Guide to Portugal, ‏2010-03-15 (באנגלית אמריקאית)
  5. ^ Jay Costa Owen, A brief history of coffee, Portugal Resident, ‏2022-08-30 (באנגלית בריטית)
  6. ^ The origin of the word “Bica” – A Brasileira (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35171900ביקה