ביצים בנוסח בנדיקט
ביצים בנוסח בנדיקט הוא מאכל הכולל שני חצאי מאפין אנגלי, מעליהם בייקון מעושן או האם, ביצים עלומות ורוטב הולנדז.
ישנן גרסאות שונות באשר למקור המאכל:
בראיון עיתונאי משנת 1942 סיפר למואל בנדיקט[1], סוכן וול סטריט בגמלאות, כי בשנת 1894 נכנס למלון וולדורף-אסטוריה ברצותו להיפטר מחמרמורת הבוקר שחש, והזמין קלי עם חמאה, ביצים עלומות, בייקון מטוגן פריך ורוטב הולנדז. רב המלצרים התרשם מאד מהארוחה המוזמנת, הוסיף אותה לתפריטי ארוחת הבוקר וארוחת הצהריים והחליף את הקלי במאפין אנגלי קלוי ואת הבייקון בהאם.
בספטמבר 1967 כתב קרייג קלייבורן טור בניו יורק טיימס על מכתב שקיבל מאדוארד מונטגומרי, אמריקאי שחי אז בצרפת. במכתב הוא טען כי יוצר המאכל הוא קומודור בנדיקט, בנקאי ובעל יאכטה, שנפטר ב-1920 בגיל 86. מונטגומרי הציג מתכון לביצים בנוסח בנדיקט, שטען כי קיבל מאמו אשר קיבלה אותו מאחיה, שהיה ידיד של הקומודור[2].
לאחר פרסום הטור התקבלה בעיתון תגובתה של מייבל בולטר, שאישרה את הטענה, וסיפרה כי מר וגברת בנדיקט נהגו לסעוד בקביעות במסעדת דלמוניקו'ס כאשר חיו בניו יורק בסוף המאה ה-19. באחד הימים שאלה גברת בנדיקט את רב המלצרים האם יש לו משהו חדש להציע, וכשענה לה שהיה מעוניין לשמוע הצעה ממנה, היא הציעה ביצים עלומות על מאפין אנגלי קלוי, עם פרוסת האם דקה, רוטב הולנדז וכמהין מעל.
במסעדות שונות מוגשות גרסאות אחרות של ביצים בנוסח בנדיקט, כשלרובן משותפים הביצים ורוטב ההולנדייז, ומתווספים רכיבים שונים כגון תרד, תחתיות ארטישוק, אנשובי, סלמון מעושן, אספרגוס ועוד.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: ביצים בנוסח בנדיקט |
- יעל שיבולת, ביצה בקן, מאתר "השף הלבן"
- רותי קינן ביצי בנדיקט, באתר ynet
- בני סיידא, ביצים בנוסח בנדיקט, באתר ynet
- מסורת של 178 שנים: מי המציא את מנת ה"אגס בנדיקט" ועל שם מי היא קרויה?, באתר "פורבס ישראל", 14 בספטמבר 2015
הערות שוליים