ביטקוין קאש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ביטקוין קאשאנגלית: Bitcoin Cash) הוא מטבע מבוזר. באמצע 2017, קבוצה של מפתחי ביטקוין שרצתה להרחיב את מגבלת גודל הבלוק והציעו שינוי בקוד. השינוי נקרא פיצול קשה (hard fork), והוא נכנס לתוקף ב-1 באוגוסט 2017. כתוצאה מכך, פיצלו את רשת הביטקוין לשניים. בזמן הפיצול כל מחזיקי המטבע ביטקוין החזיקו באותה כמות של ביטקוין קאש.

סיווג

ביטקוין קאש הוא מטבע מבוזר ורשת תשלומים. ביחס לביטקוין הוא מאופיין בדרכים שונות בהן ספין-אוף, תוצר של פיצול קשה, שיבוט, גרסה שנייה או מטבע אלטרנטיבי (altcoin).

היסטוריה

בעקבות ייקור העמלות ברשת הביטקוין, פעלו כמה מחברי הקהילה לפצל את רשת הביטקוין כדי להרחיב את גודל הבלוקים. השינוי הגיע לשיא בחודש יולי 2017 לאחר שכמה חברים בקהילת הביטקוין אימצו BIP 91 מבלי להגדיל את מגבלת גודל הבלוקים, צעד שפעל לטובתם של אלו שראו בביטקוין השקעה דיגיטלית והגביל את השימוש במטבע כאמצעי תשלום. ההצעה הראשונה, Segwit2X, דגלה בפיצול רך ותכננה להרחיב את המערכת בהדרגתיות עד למקסימום של 4 מגה בייט לכל בלוק, וההצעה השנייה, שהגיעה מקהילת הכורים, דרשה להגדיל את גודל הבלוקים ב-8 מגה בייט באופן מידי. התוצאה הייתה פיצול קשה והקמת מטבע חדש – ביטקוין קאש (BCH).[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ביטקוין קאש בוויקישיתוף

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "ביטקוין קאש (Bitcoin Cash, bch) – מידע עדכני ומקיף על שער המטבע | Coindex". | COINDEX. 2018-01-28. נבדק ב-2018-08-12.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

ביטקוין קאש34172033Q34328146