בזין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

בזין
מאכלים
מטבח המטבח הלובי
מוצא לוב
מרכיבים עיקריים קמח חיטה או שעורה, מים, ביצים, תפוחי אדמה, בשר כבש

באזיןערבית: بازين) הוא מאכל לובי עמילני, העשוי מקמח שעורה או מקמח חיטה, מים, ביצים, תפוחי אדמה ומוגש בדרך כלל עם רוטב עגבניות ובשר כבש. המאכל נאכל עד היום על ידי יהודי לוב בישראל ובלוב.

בזין נאכל בדרך כלל בימים מיוחדים כמו ראש השנה, סוכות ושבועות.

הרוטב

ניתן להכין רוטב בזין באמצעות טיגון בשר כבש (רצוי כתף או רגל) עם בצל קצוץ, כורכום, מלח, אבקת צ'ילי, חילבה, פפריקה מתוקה, פלפל שחור ורסק עגבניות.[1] ניתן להוסיף גם שעועית, עדשים ותפוחי אדמה. הרוטב, הביצים, תפוחי האדמה והבשר מסודרים אחד-אחד סביב חתיכת הבצק. המנה מוגשת בדרך כלל עם מעט לימון וצ'ילי.

היסטוריה

הדרך הישנה והמסורתית להכנת בזין היא באמצעות יצירת כדורי בצק בגודל של בערך כף היד ולבשל במים בסיר מיוחד, הנקרא "צ'ידיר". לאחר מכן, לאחר שהכדורים התבשלו, מפוררים אותם בסיר בעזרת מצקת עץ שטוחה ומערבבים ליצירת חתיכה אחת גדולה. כיום, משתמשים לרוב בבלנדר, או שהבצק מתבשל מיד במים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בזין בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא לוב. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.

הערות שוליים

  1. ^ בזין – תבשיל טריפולטאי עם כדורי בצק מבושלים, באתר החיים הטובים, ‏8 במאי 2023
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

בזין38827338Q4164571