בופיס
מראה
| מאכלים | |
|---|---|
| סוג | בשר |
| מטבח | פיליפיני |
| מוצא |
|
| אופן הגשה | פושר |
| מרכיבים עיקריים | בשר טחון |
בופיס (בפיליפינית: Bopis; בספרדית: Bópiz) הוא תבשיל חריף מהמטבח הפיליפיני, המורכב מריאות ולב של חזיר או בקר, המטוגנים ומוקפצים עם עגבניות, בצל, פלפל חריף ושום[1].
למאכל שורשים ספרדיים, אולם משמעות שמו בשפה הספרדית, ואף האזור ממנו הגיע, אינם ברורים כיום. ייתכן שמקורו בגרסה ספרדית בשם Frito de Matanza או Frito Mallorquin[2][3].
נהוג לאכול את המאכל כשהוא פושר כמנה עיקרית בליווי אורז או כמנת פולוטן (Pulutan) קטנה בליווי אלכוהול[4].
למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבשרית, קיימת גם גרסה צמחונית העשויה מטופו, פטריות או סייטן.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ↑ Vanjo Merano, Bopis Recipe, Panlasang Pinoy, 2022-08-06 (באנגלית אמריקאית)
- ↑ BOPIS: The Retail Revolution Changing the Way We Ship | 2021-03-14 | SupplyChainBrain, www.supplychainbrain.com (באנגלית)
- ↑ Bopis | Traditional Stew From Philippines | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
- ↑ Lalaine Manalo, Bopis, Kawaling Pinoy, 2022-01-13 (באנגלית אמריקאית)
בופיס41124917Q4944190