אשפטאדה
מראה
| מאכלים | |
|---|---|
| סוג | מאכל |
| מטבח | פורטוגלי |
| אזור מוצא |
|
| מוצא |
|
| אופן הגשה | חם |
| מרכיבים עיקריים | בשר |
אשפטאדה (בפורטוגזית: Espetada) הוא מאכל ושם של טכניקת בישול אוכל על שיפודים הנפוץ בפורטוגל ובקרב מדינות הדוברות פורטוגזית[1].
המאכל מורכב מבשר בקר, חזיר, עוף או דגים, פלפל חריף, בצל וצ'וריסו שאותם שמים על שיפוד וצולים גחלים או שבבי עץ[2][3].
המאכל מוגש בליווי אורז לבן, תפוחי אדמה וסלט ולעיתים גם בולו דו קאקו או פולנטה על מנת לספוג את מיצי הבשר[4].

גלריה
-
צליה במנגל
-
צליה עם עץ
-
אשפטאדה בליווי לחם
-
צליה על גחלים
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת אשפטאדה, באתר Tasteatlas
הערות שוליים
- ↑ Espetada Madeirense Regional, Espetada Madeirense Regional
- ↑ madeira island of tunnels: Espetada madeira beef cooked on a bayleaf stick, web.archive.org, 2012-03-26
- ↑ Portuguese Espetada (Beef Skewers) Recipe | Travel Food Atlas, 2022-03-15 (באנגלית אמריקאית)
- ↑ Author Sarah-Curious Cuisiniere, Espetada (Portuguese Beef Skewers), Curious Cuisiniere, 2015-08-04 (באנגלית אמריקאית)
אשפטאדה35005480Q3097864