אריה ארליך

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אריה ארליך
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
אריה ארליך בשידור רדיו
לידה ט"ז באלול ה'תשמ"ז (גיל: 37)
מעסיק עיתון משפחה, כאן ב'
קישורים חיצוניים
טוויטר AryeErlich

אריה ארליך (נולד בט"ז באלול ה'תשמ"ז, 10 בספטמבר 1987) הוא עיתונאי, פובליציסט ושדרן רדיו חרדי ישראלי, חסיד חב"ד. עורך המגזין של שבועון "משפחה".

ביוגרפיה

נולד וגדל בירושלים, בשכונת בתי אונגרין הסמוכה למאה שערים לדליה ולעידו ארליך-ובר. ארליך התחיל את דרכו בעיתונות בהיותו תלמיד בישיבה בבני-ברק, אז פרסם טורי דעה בשבועון 'כפר חב"ד'. בהמשך כתב בשבועון 'שעה טובה'. בשנת 2009 הצטרף לצוות כותבי המגזין "משפחה" שם שימש כפרשן. ב-2012 התמנה לסגן עורך המגזין, ביוני 2014 עבר לפרסם טור פובליצסטי שבועי בחלק המגזין ובפברואר 2020 התמנה לעורך המגזין[1]. במקביל, בשנים 2010–2013 שימש כאחד מעורכיו של אתר האינטרנט "בחדרי חרדים".

בשנים 2011–2013 הגיש את התוכנית "סוגרים שבוע" ברדיו קול חי. בהמשך הגיש יחד עם יוסי אליטוב את התוכנית "חמישי בשניים" ברדיו קול חי. החל מפברואר 2018, מגישים השניים את התוכנית "אליטוב וארליך" המשודרת מדי יום חמישי בכאן ב'.

פעילות תקשורתית

ארליך מרבה להתארח בתוכניות רדיו וטלוויזיה בהן הוא משמש פרשן פוליטי ופרשן לענייני חרדים. מעת לעת הוא מפרסם מאמרי דעה על יחסי דת ומדינה בכלי תקשורת בישראל[2]. לעיתים קרובות (כאחת לשבוע) הוא מפרסם טורים פובליציסטיים בידיעות אחרונות[3]. בטוריו התפלמס בין היתר עם הביקורת על הגישה החרדית במאבק במגפת הקורונה בישראל[4], וקרא להקמת ועדת חקירה לאסון מירון[5].

מאמרו "היהודי הנצחי" שהתפרסם בנובמבר 2015, עסק בעובדה שהציבור החרדי הוא אחד הנפגעים הבולטים בגל פיגועי הטרור של 2015. "היהודי הנצחי", עורר סערה בכלי התקשורת, לאחר שהובן ממנו כי הוא מבקש מהערבים שלא לפגוע בחרדים אך מתיר את דמם של האחרים, בפרט אלו העולים להר הבית. שבוע לאחר מכן פרסם ארליך טור התנצלות[6].

בינואר 2023, בעיצומה של הסערה סביב הרפורמה המשפטית, ערך ארליך ריאיון[7] פולמוסי מקיף עם נשיא בית המשפט העליון לשעבר פרופ' אהרן ברק, יחד עם אהרן קליגר מעיתון 'משפחה'. הריאיון הכה גלים לאחר שבסיומו הציע ארליך לברק להניח תפילין, וברק נענה להצעה. התמונות והסרטון בהן נראה ברק עטור בתפילין כאשר ארליך קורא עמו את פסוקי קריאת שמע, התפרסם במהירות בתקשורת הישראלית ועורר דיון תקשורתי ער שנמשך שבועות מספר.

ארליך מנהל מאבק בעיקר בטוויטר נגד מדיניות עיריית ירושלים בנוגע לסלילת כבישי העיר, כאשר לדבריו, המדיניות היא "סיוט לנהגים" ואין תוכנית מותאמת לתחבורה תקינה. כמו כן, ארליך מוביל מאבק לאימוץ מודל מתווה מירון תשפ"ג בהילולת האור החיים בהר הזיתים, ועל פי התוכנית הילולת האור החיים תנוהל על ידי סדרנים ממוצא חרדי. ארליך גם ידוע באמירותיו החלוציות בנושא פגיעות צניעות במגזר החרדי ובשנתיים האחרונות פרסם מספר מאמרים ביניהם ״לא נוכל להתעלם״ שיצא לאור במגזין 'משפחה' לאחר פרשיית חיים ולדר.

בעיתון "משפחה" פרסם ארליך ראיונות אישיים ופרופילים על כ-100 אדמו"רים ומנהיגי ציבור חרדים, בהם הרב עובדיה יוסף, והאדמו"רים מסאטמר רבי אהרן טייטלבוים ורבי יקותיאל יהודה טייטלבוים. הוא מפרסם בגיליונות החג של "משפחה" סדרת כתבות על חצרות חסידיות. בניסן תשפ"ב הוא השיק ביחד עם משה ויסברג סדרת פודקאסטים בשם פארענצ'עס, על אפיקי ההתפשטות החסידית מהבעש"ט עד לימינו והחצרות החסידיות הבולטות, משנתן ומנהגיהן.

חיים אישיים

ארליך נשוי ואב לשבעה ילדים. מתגורר בעיר ביתר עילית. אחיו העיתונאי שניאור ובר, הוא העורך הראשי של עיתון מרכז העניינים.

ספריו

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ אריה ארליך התמנה לעורך המגזין ב"מגזין משפחה" החרדי, באתר אייס, 27 בפברואר 2020
  2. ^ אתר למנויים בלבד אריה ארליך, הנכבה זה פלורליזם והמשיח לא?, באתר הארץ, 15 ביוני 2015;
    אריה ארליך, מעמיקים את התהום, באתר nrg‏, 8 ביולי 2012
  3. ^ אריה ארליך, ממשלה של הדרה וקלון, באתר ynet
    אריה ארליך, שתי ההנחות המוטעות שלכם על הצבעת חרדים, באתר ynet
  4. ^ אריה ארליך, הביקורת על החרדים מובנת, אבל חכו עוד רגע, באתר ynet
    אריה ארליך, רכבת קונספירציות מופרעת, באתר ynet
    אריה ארליך אנחנו החרדים, שק האגרוף שלכם, 1 בפברואר 2021
  5. ^ אריה ארליך, השנה פשוט לא קרה לנו נס, באתר ynet
    אריה ארליך, אילו הח"כים החרדים חיו בעולם מתוקן, באתר ynet
    אריה ארליך, כן לוועדה רצינית, לא לוועדת ניגוח, באתר ynet
  6. ^ ישראל כהן, ‏"הפסיקו לרצוח אותנו" • הגימיק של עיתון "משפחה" שעורר סערה, באתר כיכר השבת, 29 באוקטובר 2015
  7. ^ אריה ארליך ואהרן קליגר, "איש המהפכה", מגזין 'משפחה' גיליון 1592
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

אריה ארליך36931643