ארב דה פרובאנס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ארב דה פרובאנס

הרב דה פרובאנסצרפתית: Herbes de Provence, "עשבי פרובאנס") היא תערובת תבלינים המשמשת לתיבול במטבח הצרפתי. בבסיס התערובת פרחים ועלים של טימין, בזיליקום, אורגנו, מיורן וצתרה, זרעי שומר ועלי דפנה קצוצים, ויש המוסיפים לה לבנדר, רוזמרין, מנטה וטרגון.

מקורה של התערובת באזור פרובאנס שבדרום צרפת. השימוש בתערובת בעיקרו בבישול ולעיתים רחוקות כתיבול לאחר או בגמר הבישול. התערובת מתאימה לתיבול בשרים ודגים על הגריל או ירקות מאודים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ארב דה פרובאנס בוויקישיתוף
  • הרב דה פרובאנס ב"אנציקלופדיה של התבלינים", באתר "the epicentre" (באנגלית)
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0