אסון סביבתי
ערך ללא מקורות
| ||
ערך ללא מקורות |
אסון סביבתי (באנגלית: Environmental disaster) ידוע גם כ"אסון אקולוגי" (באנגלית: Ecological disaster) הוא מצב אשר גורם לאסון בלתי הפיך לסביבה. אסונות טבע בדרך כלל גורמים זיהום סביבתי גדול ממדים, הנגרם כתוצאה ממעשי מלחמה מכוונים כגון הפצצות גרעיניות, מה שמבדיל אותם מאסונות טבע.
אסונות סביבתיים מראים כיצד סכסוכים בין בני האדם בתוך שטחים או בטריטוריות מובילות לתוצאות נרחבות או ארוכות טווח. אסונות אלה כללו מקרי מוות של חיות בר, בני אדם וצמחים, או הפרעה חמורה בחיי אדם או בבריאות, וייתכן שדורשים או דרשו הגירה.
אסונות סביבתיים
אסונות סביבתיים לאורך ההיסטוריה השפיעו על החקלאות, על הביולוגיה של הסביבה וחיות הבר, על הכלכלה או על בריאות בני האדם. האסון האקולוגי הנפוץ ביותר הוא זיהום הסביבה, אשר נגרם כתוצאה ממפעילם המשחררים סוגי עשן בעזרת פחם ועוד, ומפרים את האיזון האקולוגי באטמוספירת כדור הארץ.
הנה רשימה חלקית של אסונות סביבה ידועים:
- אסון בופאל, 1984 - אסון תעשייתי רב נפגעים שהתרחש בבופאל ב־1984. האסון נגרם כתוצאה משחרור לא מכוון של 42 טונות של מתיל איזוציאנט (MIC) ממפעל לייצור חומרי הדברה של חברת יוניון קרבייד, הודו, (כיום אברדי אינדסטריז, הודו) שממוקם בליבה של העיר בופאל, במדינת מאדהיה פרדש במרכז הודו.
- אסון צ'רנוביל, 1986 - תאונה אשר התרחשה ב-26 באפריל 1986 בשעה 01:23 לפנות בוקר בתחנת הכוח הגרעינית צ'רנוביל, בצפון מערב אוקראינה, כ-16 ק"מ מהגבול עם בלארוס,
- אסון הנפורד, 1986 - מתחם ייצור גרעיני שהופעל על ידי הממשל הפדרלי של ארצות הברית על גדות נהר קולומביה במחוז בנטון שבמדינת וושינגטון.
- אסון הנפט של אקסון ואלדז, 1989 - אסון אקולוגי, שנגרם מדליפת נפט גולמי ממכלית הנפט אקסון ואלדז, אשר אירע ב-24 במרץ 1989 במפרץ הנסיך ויליאם שבדרום אלסקה.
- דליפת הנפט במפרץ מקסיקו, 2010 - דליפת נפט מסיבית מתמשכת באזור מפרץ מקסיקו שנחשבת לאסון הסביבתי הגדול ביותר בהיסטוריה.
- האסון הגרעיני בפוקושימה, 2011 - סדרת אירועים תאונתיים שאירעו בתחנת הכוח הגרעינית פוקושימה 1 ביפן, כתוצאה מנזקי רעידת האדמה בסנדאי, ב-11 במרץ 2011, והצונאמי שבא בעקבותיה.
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] אסון סביבתי31944925