אנפילד (רובע)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רובע אֶנְפִילְד של העיר לונדון
London Borough of Enfield
סמל אנפילד
סמל אנפילד
סמל אנפילד
מדינה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
ראש העיר דון דלמן
עיר אם לונדון
שפה רשמית אנגלית
שטח 82.20 קמ"ר (דירוג: 261)
אוכלוסייה
 ‑ ברובע 324,574 (דירוג: 23, 2014)
 ‑ צפיפות 3,900 נפש לקמ"ר (2014)
קואורדינטות 51°36′N 0°05′W / 51.600°N 0.083°W / 51.600; -0.083
אזור זמן UTC
www.enfield.gov.uk

לחצו כדי להקטין חזרה

הסיטי של לונדוןהסיטי של וסטמינסטרהרובע המלכותי קנזינגטון וצ'לסיהאמרסמית' ופולהאםוונדסוורת'למבת'סאת'קטאוור האמלטסהאקניאיזלינגטוןקמדןברנטאילינגהאונסלוריצ'מונד שעל התמזההרובע המלכותי קינגסטון שעל התמזהמרטוןסאטוןקרוידוןברומליהרובע המלכותי של גריניץ'הברינגבארקינג ודאגנהאםרדברידג'ניוהאםוולת'אם פורסטהארינגייאנפילדבארנטהארולואישהאםבקסליהילינגדוןדרום-מזרח אנגליהמזרחה של אנגליה
דמוגרפיה
אוכלוסייה לפי גזעים
%היספנים ולטינים (מכל מוצא גזעי)

רובע אֶנְפִילְד של העיר לונדוןאנגלית: London Borough of Enfield, להאזנה (מידעעזרה)) הוא הצפוני ברובעי העיר לונדון.

היסטוריה

עד ראשית המאה ה-20 היה אנפילד כפר קטן במרחק יום רכיבה על סוס מלונדון.

הכפר אנפילד נוסד בתקופה הרומית, לצד רחוב ארמיין - הדרך הרומאית שיצאה מלונדיניום והגיעה עד יורק. בשנת 790 העניק המלך אופה ממרסייה את אדמות אדמונטון למנזר סנט אלבנס. לאחר כיבוש מזרח אנגליה על ידי הדנים, נבנה במקום מבצר על ידי אלפרד הגדול על מנת להגן על הנהר לי מפני הדנים. לאחר הכיבוש הנורמני היו בכפר אנפילד 400 תושבים ובאדמונטון הסמוכה 300 תושבים, ובשני הכפרים היו כנסיות (הכפרים מוזכרים בספר יום הדין). ספר יום הדין אף מציין שבאנפילד היה "פארק" - אזור ציד. אזור צייד זה היה פופולרי ביותר בימי הביניים ועשירי לונדון נהגו לצוד בו. בשנת 1303 העניק המלך אדוארד הראשון צ'ארטר המתיר לכפר לקיים מדי שבוע יום שוק (מסורת שנמשכת גם כיום).

עם חיבורה של העיירה אנפילד טאון בקווי רכבת ללונדון החלה העיירה לגדול כפרוור של העיר לונדון.

בשלהי המאה ה-19 וראשית המאה ה-20 גדלה העיר והקיפה את הכפר שהפך לחלק מלונדון רבתי.

רובע אנפילד נוצר בשנת 1965 לאחר איחודם של הרובע המוניציפלי של סאות'גייט, הרובע המוניציפלי של אנפילד והרובע המוניציפלי של אדמונטון.

בריאות

ברובע אנפילד פועלים שני בתי חולים מרכזיים: בית החולים צ'ייס פארם ובית החולים צפון מידלסקס. בית החולים היילנדס שפעל בעבר ברובע, נסגר בשנת 1993.

השכלה

לאוניברסיטת מידלסקס שלושה קמפוסים ברובע אנפילד: בפונדרז אנד, בקט היל ובטרנט פארק. כמו כן ברובע פועלת המכללה הטכנולוגית אוק היל (Oak Hill Theological College).


תחבורה

בשנת 1840 חברת הרכבות נורת'רן ואיסטרן הקימה קו רכבת מסטרטפורד לברוקסבורן. קו זה כלל תחנות בסמטת ווטר (Water Lane) בסמוך לדרך אנג'ל (Angel Road), ובפונדרז אנד (Ponders End). בשנת 1855 נוספו תחנות באנפילד לוק (Enfield Lock) - אתר מפעל ייצור האקדחים המלכותי, וב-1884 הוקמה תחנת רכבת בברימסדאון (Brimsdown). קו המקשר בין ווטר ליין לאנפילד טאון (Enfield Town) נפתח בשנת 1849, וב-1880 קו זה הוארך עד בוש היל פארק (Bush Hill Park). קו ישיר המקשר בין אנפילד ללונדון נפתח בשנת 1872. בשנת 1891 נפתח קו רכבת מעגלי המקשר את אדמונטון, סאות'בורי (Southbury), רחוב טרקי (Turkey Street) שבפורטי היל (Forty Hill) וצ'שנט (Cheshunt).

בשנת 1871 הקימה חברת הרכבות גרייט נורת'רן תחנת רכבת באנפילד, ובשנת 1910 הוקם קו רכבת לקאפלי (Cuffley). קווים אלה מהווים כיום את קו הרכבת הרטפורד לופ.

ברובע עוברות מספר דרכים ראשיות: הדרך הצפונית המעגלית, דרך M25 ודרך A10.

קו הרכבת התחתית

תחנות הרכבת התחתית של אנפילד המהוות חלק מקו פיקדילי של הרכבת התחתית של לונדון.

קו פיקדלי של הרכבת התחתית של לונדון מקשר את אנפילד עם מרכז העיר. קו זה כולל תחנות בארנוס גרוב (Arnos Grove), סאות'גייט (Southgate), אוקווד (Oakwood) - תחנה שנקראה בעת הקמתה בשם "אנפילד מערב" (Enfield West) וקוקפוסטרז (Cockfosters) שברובע.

תרבות

ברובע אנפילד ממוקמים המוזיאון לעיצוב ביתי ולארכיטקטורה, וכן המוזיאונים אחוזת פורטי היל, אחוזת קאפל ובית מידלטון המהווה חלק מפארק לי ואלי.

יהדות

ברובע ממוקם בית העלמין עדת ישראל.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אנפילד בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
אנפילד (רובע)25178525