אלכסנדר בלובשטיין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אלכסנדר בלובשטיין
Александр Абрамович Блувштейн
לוח זיכרון המוקדש לאלכסנדר בלובשטיין בשדרת הגיבורים בקייב
לוח זיכרון המוקדש לאלכסנדר בלובשטיין בשדרת הגיבורים בקייב
לוח זיכרון המוקדש לאלכסנדר בלובשטיין בשדרת הגיבורים בקייב
לידה 15 במאי 1910
קרמנצ'וג, האימפריה הרוסית האימפריה הרוסיתהאימפריה הרוסית
פטירה 20 באוקטובר 1984 (בגיל 74)
קייב ברית המועצותברית המועצות ברית המועצות
השתייכות הצבא האדוםהצבא האדום הצבא האדום
תקופת הפעילות 19321958 (כ־26 שנים)
דרגה פודפולקובניק פודפולקובניק (סגן אלוף)
תפקידים בשירות
מפקד גדוד צנחנים, סגן מפקד רגימנט
עיטורים
גיבור ברית המועצות
עיטור לנין
2 עיטורי הדגל האדום
עיטור המלחמה הפטריוטית הגדולה מדרגה ראשונה
עיטור הכוכב האדום
מדליות שונות

אלכסנדר אברמוביץ' בלובשטייןרוסית Александр Абрамович Блувштейн; ‏15 במאי 191020 באוקטובר 1984) היה קצין יהודי סובייטי אשר השתתף במלחמת העולם השנייה וזכה לאות גיבור ברית המועצות על חלקו בקרב דנייפר.

קורות חיים

נולד בעיר קרמנצ'וג, עבד כפועל במפעל לייצור מכונות לחקלאות. התגייס לצבא האדום ב-1932. בשנת 1937 סיים בית ספר לקצינים. מהימים הראשונים של פלישת גרמניה הנאצית לברית המועצות - לחם בחזית.

במהלך קרב דנייפר תכנן הפיקוד של הצבא האדום לבצע מבצע הצנחת הכוחות בעורף הגרמני, במטרה להחליש את היכולת הגרמנית להגן על הגדה המערבית של נהר הדנייפר. גדוד צנחנים, בפיקודו של אלכסנדר בלובשטיין נטל חלק במבצע. הגדוד הוצנח בקרבת העיר קניב. הגדוד הוצנח באזור, בו היו ריכוזים גדולים של הכוחות הגרמנים. כתוצאה מכך מיד עם הנחיתה ניהלו החיילים קרבות קשים. כמו כן, היות שהצניחה בוצעה מגובה רב התפזרו הצנחנים בשטח גדול ונאלצו להילחם בקבוצות קטנות וללא קשר עם מטה המבצע. במצב זה הצליח אלכסנדר בלובשטיין לאסוף ולרכז תחת פיקודו חיילים מיחידות שונות, לארגנם לכוח מסודר בן של כ-150 לוחמים ולהתחיל בביצוע סדרה של תקיפות קווי הספקה ובסיסים עורפיים של הגרמנים. במשך כחודשיים הכוח בפיקודו של בלובשטיין פעל בעורף הגרמני, השמיד כלי רכב גרמנים וגע בכמה מאות חיילי אויב. בסוף נובמבר 1943 חבר הכוח בפיקודו של בלובשטיין אל כוחות הצבא האדום שהצליחו לצלוח את נהר הדנייפר באזור העיר צ'רקאסי. בלובשטיין נטל פיקוד על ראש הגשר בגדה המערבית והגן עליו עד שחטיבת טנקים הצליחה לצלוח את הנהר ולחבור אליו. על תפקודו במהלך המבצע, ב-אפריל 1944 הוענק לו אות גיבור ברית המועצות.

בהמשך מונה אלכסנדר בלובשטיין לסגן מפקד רגימנט חיל רגלים בדיוויזיה מס' 300. הוא נטל חלק בקרבות בחזית קרליה. בתחילת 1945 הועברה יחידתו אל החזית האוקראינית השלישית. בלובשטיין נטל חלק בקרבות לכיבוש הונגריה ואוסטריה, ולשחרור צ'כוסלובקיה.

לאחר המלחמה המשיך בשירות קבע עד לשנת 1958, אז השתחרר מן הצבא בדרגת פודפולקובניק. התיישב בעיר קייב, שם נפטר בשנת 1984.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אלכסנדר בלובשטיין בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

אלכסנדר בלובשטיין37504471Q4088373