איקרה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
איקרה
Icră
מאכלים
מוצא חבל הבלקן
אופן הגשה סלט
מרכיבים עיקריים ביצי דגים
איקרה עם מלפפון, עגבנייה וזיתים

איקְרָהרומנית: Icră) היא סלט מזה העשוי ברובו מביצי דגים, ואופייני למטבח הבלקני.

את האיקרה מכינים מביצי דגים מומלחים, לרוב בקלה, קרפיון או קיפון בורי בתוספת פירורי לחם, שמן, חומץ ובצל המעובדים לממרח חלק דמוי מיונז. יש המחליפים את החומץ במיץ לימון ואת פירורי הלחם במחית תפוחי אדמה.

איקרה ביתית היא בצבע לבן אפרפר או ורוד (תלוי בצבע ביצי הדגים). זו התעשייתית מולבנת לצבע לבן צח או שמוסף לה צבע מאכל ליצירת צבע ורדרד.

איקרה מוגשת קרה כמנת פתיחה ומשמשת גם למילוי כריכים.

ברומניה, הכנת האיקרה המסורתית מוגדרת בסטנדרט ממשלתי N.I.D. 927-70 N 23 ומוכרת כהתמחות מסורתית מובטחת בשם "סלט איקרה מסורתי מקרפיון". על פי הסטנדרט על המוצר להכיל לכל הפחות 50% ביצי קרפיון.

ביוון נקראת האיקרה טרמוסלטה ומהווה מאכל אופייני ליום שני הנקי הפותח את תענית הפסחא.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא איקרה בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

איקרה39720586Q1246721