איל"ן
איל"ן - איגוד ישראלי לילדים נפגעים, הוקם בשנת 1963 כארגון גג של ארגונים לטיפול בילדים נפגעים, על ידי ארגון "אילנשיל פוליו" שעסק בסיוע לנפגעי פוליו וביקש להרחיב את פעילותו לסיוע לכלל הילדים הנפגעים[1]. הארגון מציב לו למטרה כיום את שיפור איכות חייהם של בעלי המוגבלויות הפיזיות בישראל וקידום שילובם בחברה.
היסטוריה
ארגוני אילנשיל (אילנשיל = איגוד ישראלי למען נפגעי שיתוק ילדים) ופוליו הוקמו בשנת 1952, והתאחדו בשנת 1956.
באפריל 1964 התקיימה ועידת היסוד של איל"ן והשתתפו בה נציגי אילנשיל-פוליו, בית חולים אלין, שתל"ם ואקי"ם[2]. מוסד מרכזי שלא הצטרף לאיל"ן היה מוסד אברמס בתל אביב[3].
בשנת 2010 הוכרז הארגון כזוכה פרס ישראל על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה.
פעילות העמותה
העמותה עוסקת ברווחה, חינוך ושיקום של ילדים נפגעים עד לבגרותם. לאחר מכן, מציעה העמותה אפשרויות להשתלבות במסגרות תעסוקתיות, מסגרות מגורים ומסגרות חברתיות מתאימות.
העמותה מקיימת פעילויות ספורטיביות לנכים, מקיימת קייטנות מותאמות ומספקת שירותי הסעה לפעילויות אלו בכלי רכב ייעודיים המותאמים להסעת נכים. העמותה מסייעת ברכישת ציוד פארא-רפואי (כדוגמת הליכונים) ולימודי (כדוגמת מחשבים), רכב ראשון ושיעורי עזר והעשרה.
מצעד הפרוטות
מצעד הפרוטות נוסד בשנת 1958 על ידי בטי דובינר, מייסדת איל"ן, לצורך גיוס הכספים לעמותה. בשנים הראשונות לקיומו תאם השם את טיבה של ההתרמה, שהתקיימה באמצעות צעדות התרמה בהן החזיקו הצועדים יריעות בד בהן נערמו פרוטות מעוברים ושבים.
במהלך השנים ניתן הכינוי למבצעי ההתרמה השנתיים של העמותה. אלו התקיימו תחילה יום בשנה, במהלכו נאספו תרומות מבתים. כיום נמשך מנהג זה ביום ההתרמה, אך זהו מנהג יחיד מבין שורת פעולות הנערכות לאורך זמן, בהן הצבת דוכני התרמה במקומות ציבוריים וגיוס תרומות באמצעי מדיה שונים.
קישורים חיצוניים
אתר האינטרנט הרשמי של איל"ן
- עפרה לקס, הקייטנה הכי שווה, באתר בשבע - ערוץ 7
- איל"ן, באתר גיידסטאר ישראל
הערות שוליים
- ^ פעולות העזרה לילד הנפגע, מעריב, 4 בנובמבר 1963
- ^ ועידת היסוד של איל"ן תיערך היום בתל אביב, מעריב, 22 באפריל 1964
- ^ אברהם רותם, אות זינוק למצעד הפרוטות, מעריב, 21 בפברואר 1965
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] איל"ן24745735