אטריות חמות ויבשות
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מוצא | ווהאן |
אטריות חמות ויבשות (בסינית מפושטת: 热干面; פיניין: rè gān miàn) הוא שם למאכל מסורתי של ווהאן, בירת מחוז הוביי במרכז סין [1]. לאטריות חמות ויבשות יש היסטוריה בתרבות האוכל הסינית מזה 80 שנה. המנה מבדילה את עצמה ממנות זהות מכיוון שהאטריות לא נמצאות במרק, בניגוד למנות אחרות בקטגוריית האטריות החמות של המטבח האסיאתי[2]. זהו מאכל הבוקר המשמעותי, המפורסם והפופולרי ביותר בווהאן, הנמכר בעיתים קרובות בעגלות רחוב, ומסעדות באזורי מגורים ואזורים עסקיים[3]. האטריות מהוות חלק בלתי נפרד מארוחת הבוקר של האוכלוסייה המקומית, אך בהרבה אזורים נמכרות גם כחטיף ערב בשווקים הליליים. את האטריות ניתן להכין בדקות ספורות, והן מאז זולות - לכן מהוות בחירה פופולרית לארוחת בוקר.
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ OotTheMonk. (2012, Feb 20). [Web log message]. Retrieved from http://www.instructables.com/id/Hot-and-Dry-Noodles-Re-Gan-Mian-/
- ^ Hubei Tourism Bureau. (2012, 04 21). Hot dry noodles . Retrieved from "Archived copy". אורכב מ-המקור ב-2012-07-22. נבדק ב-2012-11-22.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Yu, J. F. (2006, 10 13). [Web log message]. Retrieved from http://wuhanstories.blogspot.ca/2006/10/needless-to-say-hot-dry-noodle-is-most.html
27242780אטריות חמות ויבשות