אגרונומיה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אגרונום בוחן שדה תירס

אגרונומיה היא תורת החקלאות.

האגרונומיה עוסקת:

  • בגידול ירקות ופירות
  • במיון ואפיון סוגי קרקע לגידולים חקלאיים
  • בהגנת הצומח
  • בהגדרת צורכיהם של גידולים וחיות המשק והשיטות לסיפוק צרכים אלו
  • בשיטות להשבחה של גידולים ולהגברת כמות התוצרת (הנדסה גנטית, למשל)
  • במאפיינים כלכליים וחברתיים של החקלאות

השבחת גזע

אגרונומיה עוסקת, בין היתר, ב"השבחת גזע" (selective breeding) של צמחים שונים, כדי להניב את היבול הטוב ביותר - בתנאים הפשוטים ביותר. השבחת הגזע גם מעלה את תנובת השדה וגם מעלה את הערך התזונתי של מספר יבולים, כמו תירס וחיטה. כמו כן, השבחת הגזע יכולה גם ליצור זנים חדשים הנקראיים "בני-כלאיים". ההשבחה נעשית לרוב באמצעות הכלאות קלאסיות בין זוג הורים וברירת הצאצאים הרצויים או באמצעות הנדסה גנטית ותרבית רקמה.

ראו גם

לקריאה נוספת

  • אנציקלופדיה לחקלאות, בית עלים
  • E. G. Heyne, Wheat and Wheat Improvement, 1987.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא חקלאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0