אגרונומיה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אגרונומיה היא תורת החקלאות.
האגרונומיה עוסקת:
- בגידול ירקות ופירות
- במיון ואפיון סוגי קרקע לגידולים חקלאיים
- בהגנת הצומח
- בהגדרת צורכיהם של גידולים וחיות המשק והשיטות לסיפוק צרכים אלו
- בשיטות להשבחה של גידולים ולהגברת כמות התוצרת (הנדסה גנטית, למשל)
- במאפיינים כלכליים וחברתיים של החקלאות
השבחת גזע
אגרונומיה עוסקת, בין היתר, ב"השבחת גזע" (selective breeding) של צמחים שונים, כדי להניב את היבול הטוב ביותר - בתנאים הפשוטים ביותר. השבחת הגזע גם מעלה את תנובת השדה וגם מעלה את הערך התזונתי של מספר יבולים, כמו תירס וחיטה. כמו כן, השבחת הגזע יכולה גם ליצור זנים חדשים הנקראיים "בני-כלאיים". ההשבחה נעשית לרוב באמצעות הכלאות קלאסיות בין זוג הורים וברירת הצאצאים הרצויים או באמצעות הנדסה גנטית ותרבית רקמה.
ראו גם
לקריאה נוספת
- אנציקלופדיה לחקלאות, בית עלים
- E. G. Heyne, Wheat and Wheat Improvement, 1987.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: אגרונום |
ערך מילוני בוויקימילון: אגרונומיה |
- המדריך השלם לאגרונומיה - באתר המדיני של פנסילבניה (באנגלית)