לדלג לתוכן

חומרי מזון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף נוטריאנטים)

חֹמֶר מָזוֹן (נוּטְרִיֵּינְט או נוטריאנט) הוא יסוד או תרכובת כימית החיוניים לחיים ולגדילה של יצורים חיים. שני השימושים העיקריים של חומרי המזון הם לבניין הגוף ולאספקת אנרגיה. כל הנוטריאנטים משתתפים במחזורים ביוגיאוכימיים המאפשרים שימוש חוזר בהם.

סוגי נוטריאנטים

השפעת האנושות על פיזור הנוטריאנטים

עקב חשיבותם הרבה מרבה האנושות להתערב בתהליכים הקשורים בנוטריאנטים. הדוגמה הפשוטה ביותר לכך היא ייצור דשנים. יש לפעילות זו צד שלילי - בשל הזרמת דשנים לים נוצר מצב של עודף נוטריינטים, הגורר פריחת אצות. במצב של היעדר מין הניזון מהאצות התרבות האצות יכולה להביא לחוסר חמצן (אנ') באזורים החופיים אשר מובילה לתמותת יצורים ימיים. אזורים בהם מתקיימת התופעה נקראים אזורי מוות (אנ').[2]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חומרי מזון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. הנחיות תזונה למתגייס, באתר צה"ל
  2. ד"ר דניאל מדר, בגלל הרוח, אתר זווית, 3 במאי 2015


ערך זה הוא קצרמר בנושא ביולוגיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.

חומרי מזון39893727Q181394