טלוויזיה במעגל סגור

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף טמ"ס)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מצלמת אבטחה
המלחין יוסף טל סוקר את חומר הקריאה בעזרת טלוויזיה במעגל סגור, בהגדלה התואמת את יכולת הראייה שלו

מערכת טלוויזיה במעגל סגור (טמ"ס, באנגלית: Closed-circuit television) היא מערכת טלוויזיה, אשר נבדלת מטלוויזיה בשידור פתוח, בכך שהיא משדרת את התמונות הנקלטות במצלמות שלה, רק לקבוצה מצומצמת ומוגדרת של יעדים.

שימושים

מצלמת אבטחה על ענף של עץ

מיון שימושים לפי אופי המשימה:

  • חישה מרחוק, למשל מבט על מצב התנועה בצומת רחוק כדי לכוון את הרמזורים בו מרחוק או שמירת מרחק בטיחותי מחפץ מסוכן שיש לבחון ממבט קרוב.
  • ראייה מרחבית, למשל מבט בו זמני על כל שעריו של מתחם מאובטח על ידי הקרנה ממספר מצלמות הממוקמות באזורים שונים על מסך מפוצל.
  • צירוף למכשיר הקלטה לצורך תיעוד או התרעה מתיעוד, למשל תיעוד עבירות תנועה או התראת גנבים בעזרת מצלמות בולטות המצלמות סחורה שמושכת גנבים.
  • מגדלת אלקטרונית[1] - צירוף טלוויזיה במעגל סגור למכשור אלקטרוני לצורך מניפולציה על התמונה הנראית בעין בלתי מזוינת, למשל מכשיר טכנולוגיה מסייעת לאנשים עם לקות ראייה המגדיל במהירות חומר קריאה מודפס מעבר ליכולות של זכוכית מגדלת. מכשיר כזה יכול גם לעשות מניפולציות פשוטות אחרות על חומר הקריאה כמו לשנות את צבעיו משחור על גבי לבן לצהוב על גבי שחור.

מיון שימושים לפי תחומי עיסוק בולטים:

  • פעילות משטרתית, משפטית ואבטחתית.
  • ניהול מרחוק (תנועה, שדות קרב וכיוצא בזה).
  • טכנולוגיה מסייעת ללקויי ראייה.
  • מכשור ניתוח ואבחון רפואי - החדרת מצלמה זעירה במעגל סגור אל הגוף מאפשרת לראות את פנים הגוף מבלי לבצע בגוף חתכים נרחבים.
  • נהיגה - הפחתת "השטח המת" שהנהג אינו יכול לראות במראות.

סוגי מצלמות

המרכיב העיקרי במצלמות הוא חיישן ה-CCD. חיישן זה קולט את האור וממיר אותו לאותות חשמליים. אותות אלו מורכבים מפיקסלים רבים והם מייצגים את התמונה המצולמת בפועל. אותות אלו מוקלטים בתוך אמצעי אחסון נתונים כדוגמת כרטיס SD או משודרים מהמצלמה הלאה לכיוון ציוד הקלטה (כדוגמת NVR), ולאמצעי צפייה (כגון מסך צפייה, או תוכנת צפייה במחשב).

CCTV Day Black & White

מצלמת אבטחה שחור-לבן היא בין המצלמות הטובות ביותר עבור תפקידי אבטחה, כיוון שמשאבי המערכת אינם מתבזבזים מהעברת הצבע וכתוצאה מכך איכות התמונה גבוהה ביותר. הדבר נובע עקב כך שבשחור/לבן הרזולוציה היא גבוהה יותר ובנוסף רמת הרגישות לאור גבוהה יותר דבר שמאפשר צפייה באזורים לא מוארים במיוחד.

מצלמות צבע מתחלפות יום/לילה

מצלמות צבעוניות אשר הופכות למצלמות שחור לבן בעת ירידה ברמת האור הן מצלמות אשר מצוידות באביזר מיוחד המודד את רמת האור הנקלטת בעדשה ומעביר את המצלמה למצב לילה בשחור לבן.

מצלמות אינפרה אדום

קימים שני סוגים של מצלמות אינפרה אדום (IR):

  1. מצלמות בעלות תאורת א"א עצמית
  2. מצלמות בעלות תאורת א"א חיצונית

מצלמות ה-IR הן מצלמות המפענחות תאורת IR כתאורה רגילה ולהציג תמונה מוארת. בגוף מצלמות בעלות תאורת IR עצמית פזורים פנסי אינפרה אדומים המאירים את אזור הצפייה. והאור המוחזר מאזור הצפייה בונה את התמונה.

מצלמות ממונעות

מצלמות ממונעות או בשמם המקצועי PTZ (ר"ת Pan Tilt Zoom), מאפשרות שליטה ושינוי אזורי צילום בהתאמה אישית. כאשר אנחנו מסתובבים באזורים ציבוריים, כדוגמת קניונים, שדות תעופה בעיקר, ניתן להבחין במצלמות גדולות מהרגיל לרוב בצורת כיפה או פנס רחוב. מצלמות אלו מאפשרות מעקב אחר אובייקטים בשל היכולת שלהן לנוע סביב צירן, כמו כן ביצוע תקריב והגדלה אופטי של התמונה ואזור הצילום. יכולת זו מעניקה מעקב צמוד אחר המתרחש. ישנן מצלמות מסוג אלו אשר ברמת האלקטרוניקה מאפשרות מעקב אוטומטי אחר תנועת האובייקט, דבר החוסך מגע יד אנוש באמצעי השליטה במצלמה. ישנן מערכות אבטחה אשר מסוגלות ברמת התוכנה להניע מצלמות PTZ במעקב אחר אדם ההולך באזור המצלמה.

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ רשומות - קובץ התקנות 7240 (בנושא נגישות), ט"ו באייר התשע"ג, 25.4.2013
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
טלוויזיה במעגל סגור21999596