חוק טוהר הבירה הבווארי
(הופנה מהדף חוק הטוהר הגרמני לבירות)
חוק טוהר הבירה הבווארי (בגרמנית: Reinheitsgebot) נחקק ב-23 באפריל 1516.[1] החוק חוקק על ידי ויליאם הרביעי דוכס בוואריה וקבע שמרכיבי הבירה יכילו מים, לתת שעורה וכשות בלבד.
לאחר מספר שנים, נוספה לרשימה גם החיטה, כוסברה ועלי דפנה. בתקופה המודרנית נוספו שמרים לחוק לאחר גילוי תפקידם בתסיסה. החוק אסר לבשל או לייבא בירה המכילה מרכיבים שהם לא מים, שעורה וכשות, זאת כיוון והיה מחסור של רכיבים כמו חיטה ושיפון, שהיו קריטיים למזון ואפייה.
החוק נחשב עד היום לחוק להגנת הצרכן הראשון בעולם. הוא הוחלף בשנת 1993 ב"חוק הגרמני הארעי לבירה", המתיר שימוש נרחב יותר של מרכיבים בהם סוכר.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Jeffrey S. Gaab, Munich: Hofbräuhaus & History : Beer, Culture, & Politics, Peter Lang, 2006. (באנגלית)
28307178חוק טוהר הבירה הבווארי