המכלול:להורדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף המכלול:לא-מקוון)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ברוכים הבאים לדף הורדת המכלול למחשב האישי שלכם!


הנהלת המכלול שמחה להודיע על האפשרות להוריד את אנציקלופדיית "המכלול" למחשב האישי שלכם, בצורה שתאפשר לכם לקרוא את תכני האנציקלופדיה גם ללא חיבור לרשת המקוונת.

יצירת אפשרות זו מהווה נדבך נוסף מהחזון של מכון חכמת התורה והנהלת האתר, של יצירת תחליף הולם לויקיפדיה העברית.


על מנת לקרוא את ערכי המכלול, יש להשתמש בתוכנה הייעודית Kiwix או להתקין את תוסף Kiwix לדפדפן גוגל כרום, בנוסף יש להוריד את קובץ הגרסה הלא-מקוונת של המכלול (קובץ ZIM) דרך אחד מהקישורים הבאים. לאחר מכן ניתן לפתוח את הקובץ דרך תכנת Kiwix או דרך התוסף.

נכון להיום המכלול זמין לקריאה דרך קובץ ZIM בגירסה ללא תמונות בלבד.


קבצים להורדה

  • קובץ ללא תמונות (מעודכן לי"ד תמוז תשפ"ד - 20.07.2024) - הקובץ הוא בגודל 2.14 ג'יגה בייט, אינו כולל תמונות ודפים שעדיין לא נפתחו לקריאה (דפים לטיפול ודפים מותאמים) וערכים מילוניים.
  • קובץ ללא תמונות המכיל גם את הערכים המילוניים[1] (מעודכן לתאריך יט בחשון תשפ"ד - 03.11.2023) - הקובץ הוא בגודל 1.94 ג'יגה בייט, מכיל כ-250,000 ערכים מתוך 353,667 ערכי המכלול, ואינו כולל תמונות ודפים שעדיין לא נפתחו לקריאה (דפים לטיפול ודפים מותאמים).
  1. ^ ערכי תרבות ובידור שיובאו בצורה מקוצרת בהתאם למדיניות

הוראות התקנה

יש להוריד למחשב את קובץ הZIM (ראו לעיל), וכן את תוכנת Kiwix. (הקבצים יורדים בצורה דחוסה, ויש לחלץ אותם קודם ההפעלה על ידי הקשה ימנית על הקובץ ובחירת "חילוץ"). לאחר מכן יש להקיש הקשה ימנית על הקובץ, לבחור "פתח באמצעות">תוכנת Kiwix. אם האפשרות Kiwix אינה מופיעה, יש לבחור "בחר אפליקציה אחרת", לגלול לסוף הרשימה ולבחור "אפליקציות נוספות". אם היא עדיין אינה מופיעה יש לבחור "חפש אפליקציה אחרת במחשב זה" ואז לבחור בתוכנת ה-Kiwix. בפתיחה הבאה הקובץ יפתח אוטומטית דרך התוכנה המתאימה.

קישורים חיצוניים

מכון חכמת התורה

מכון חכמת התורה נוסד בשנת ה'תשע"ד במטרה לפתח מענים ייחודיים לאתגרי הדור החדש בציבור החרדי.

אחרי עשרות שנים בהן הקימה היהדות החרדית מוסדות מבוססים, המשמשים כתיבת נח ששטה בבטחה, בעשור האחרון החלו מתגלים בקעים בקצותיה של חומות התיבה. ספינת היהדות החרדית, מתמודדת עם מי הים שהחלו לפרוץ פנימה, והיא ניצבת מול תהליכים רבים שמאתגרים את קיומה הבטוח; חדירת האינטרנט (המסונן), יציאת הנשים לשוק התעסוקה הכללי, חלחולה של האקדמיה, ועוד רבות. בעקבות תהליכים אלו רבים מבני היהדות החרדית נעים בין גלי הים וחשופים לתנודות הסוערות של העולם שמסביב. גדולי המחנכים מתריעים כי נדרשים מענים עכשוויים שישמשו כ'דף של ספינה' לדור החדש הבא במגע עם הרוחות שמחוץ לתיבה. המכון נוסד - בידי הרב יוסף קמינר בהכוונת גדולי ישראל - לענות על צורך זה, ולפתח כלים טכנולוגים מתקדמים ורעיונות רעננים שיתנו חוסן ועמידות מול אתגרי הדור החדש.

לצורך כך הקים המכון פרויקטים העומדים לצידם של ציבור שומרי התורה והמצוות בדורנו בכל מקום ובכל זמן;

  • המכלול - האנציקלופדיה המקוונת של הציבור החרדי         
  • שיתופתא - רשת תורנית לפרסום ושיתוף חידושי תורה
  • אספקלריה - השקפת התורה על העולם העכשווי