רוטב הויסין
(הופנה מהדף הויסין)
רוטב הויסין (בסינית מסורתית: 海鮮醬, בסינית מפושטת: 海鲜酱) הוא רוטב המשמש לתיבול ברווז בנוסח פאקינג, ספרינג רולס, אגרולס, חזיר מו שו ומאכלים נוספים במטבח הסיני ובמטבח הוייטנאמי, בו מכונה הרוטב "טיינג דן" - "רוטב שחור". הרוטב עשוי מפולי סויה מותססים בתוספת שום, חומץ ופלפליי צ'ילי. בנוסח המנדריני של רוטב זה הוא עשוי ממים, סוכר, פולי סויה מותססים, אורז, מלח, קמח מחיטה, שום ופלפלי צ'ילי.
בניגוד לדעה הרווחת הרוטב אינו מכיל שזיפים.
משמעות שם הרוטב בסינית - "רוטב מאכלי ים" מאחר שהרוטב שימש בעבר לתיבול מאכלים אלה.
קישורים חיצוניים
- מתכון לרוטב הויסין באתר cookshare
- מידע על הרוטב ומתכונים (באנגלית)
27603351רוטב הויסין